Черговий підхід уряду до побудови євроколії від кордону до Скнилова: обіцяють стартувати в цьому році

НОВИНИ 26.02.2024 Коментарі 0

Багаторічну ідею довести євроколію (шириною 1435 мм) до передмістя Львова (Скнилів) уряд обіцяє розпочати втілювати вже у нинішньому році. Про це заявив віцепрем’єр, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков на форумі «Україна. Рік 2024».

«Будівництво першої великої ділянки європейської колії, Мостиська-Скнилів. Ми з'єднаємо нашу залізницю з європейською мережею. Це перший проєкт, ми будуватимемо його вже цього року разом із європейськими партнерами та донорами», - цитують віцепрем’єра українські новинні агенції.

Проєкт побудови залізничної колії європейського стандарту за маршрутом Мостиська-Скнилів обговорюють вже близько 20 років. Будівельні роботи тут планували розпочати ще у 2020-му. Сам проєкт оцінюють у $20,8 млн, і його було внесено до списку пріоритетних інвестиційних проєктів до 2023 року.

Пізніше повідомляли, що «Укрзалізниця» планувала до кінця минулого року завершити роботу над проєктом цього будівництва. Також наприкінці листопада минулого року з’явилася інформація, що допомогу в модернізації залізничної магістралі Мостиська-Скнилів до єврозразка надасть американська агенція з міжнародного розвитку (USAID).

Окрім того, офіс міжнародних проєктів УЗ анонсував проєктування ділянки євроколії з Рави-Руської до іншого львівського передмістя – станції Брюховичі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: