Через похолодання в Україні дефіцит електроенергії

Економіка 23.11.2023 Коментарі 0

Учора, 22 листопада, «Укренерго» було змушене вдатися до такого заходу, як аварійна допомога від країн сусідів. Україна взяла впродовж трьох вечірніх годин, коли споживання найбільше, аварійну допомогу зі Словаччини, Польщі та Румунії. І це допомогло збалансувати нашу енергосистему.

Про це у ФБ повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький під час телемарафону «Єдині новини» розповів про те, як вдалося подолати нестачу електроенергії в енергосистемі та уникнути відключень споживачів.

Він зазначив, що причиною появи дефіциту в енергосистемі стало зростання споживання, викликане похолоданням, та вихід в ремонт кількох блоків на електростанціях країни.

Керівник «Укренерго» також пояснив, що наша країна змушена вдаватися до аварійної допомоги від країн ЄС через недостатній обсяг імпортованої електроенергії.

«Це пов’язано з тим, що в Україні ціна нижча, ніж в європейських сусідніх країнах. «Укренерго» забезпечило технічну здатність імпортувати до 1200 МВт з Європи. Сьогодні максимально ми імпортували 500 МВт, це тільки в одній годині, а так – і того менше. Причини недостатнього імпорту більше економічні, або ж регуляторні, оскільки ціна в Україні формується дещо по-іншому ніж в Європі принципі. Тому, ми змушені були добирати той імпорт, який не зайшов в нашу країну, більш дорогою аварійною допомогою», - відзначив голова правління НЕК «Укренерго».

Фото з відкритих джерел 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: