Час притримати коней, - президент Литви про мігрантів

НОВИНИ 03.09.2024 Коментарі 0

Очільник Литви Ґітанас Науседа заявив, що кількість іммігрантів у Литві досягнула такої межі, що «настав час притримати коней». Неконтрольована імміграція, на його думку, загрожує національній безпеці.

Разом із тим пан Науседа розуміє потреби роботодавців у робочій силі та розвитку бізнесу, але все ж підтримує ідею запровадження жорсткої системи квот щодо імміграції, пише LRT.

За його словами, після фальсифікованих президентських виборів у Білорусі та переслідування прихильників демократичних змін кількість іммігрантів у Литві значно зросла та «сягнула справді критичної межі», зважаючи на загальну чисельність населення цієї балтійської країни.

«Тому нам дійсно настав час притримати коней, тому що ми бачимо, що тема імміграції дуже актуальна, і, як бачите на прикладі Німеччини, навіть визначає результати виборів», - заявив Ґітанас Науседа.

Президент Литви Ґітанас Науседа (фото lrt.lt)

Як нагадує литовський національний мовник, партія «Альтернатива для Німеччини» здобула перемогу на своїх перших регіональних виборах у неділю та виступає за програму депортації нелегальних іммігрантів.

На думку пана Науседи, посиленню імміграційної політики в Литві сприятиме ухвалений Сеймом у червні закон, що встановлює квоту для громадян третіх країн, які приїжджають до Литви працювати.

За словами очільника Литви, закон набуде чинності із 2026 року. Тому, можливо, доцільно ввести його в дію раніше. Передбачена квота 1,4% фактично дорівнюватиме приблизно 40 тисяч працевлаштованих іммігрантів. Сьогодні кількість іноземців, які працюють, складає приблизно 120 тисяч.

Поправки до закону, що регулює правовий статус іноземців у Литві, також передбачають, що працювати у країні можуть лише особи, які мають тимчасовий дозвіл на проживання. Роботодавці також повинні повідомляти про кваліфікацію іноземця та досвід роботи з тієї діяльності, для якої його наймають.

Фото – lrytas.lt

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: