Бомба у Бєлгороді – не остання

АНАЛІТИКА 21.04.2023 Коментарі 0

Чому бомба вивалилася з російського бомбардувальника та вибухнула в російському ж місті – достеменно невідомо. Уже не вперше криворукість московитів урятувала життя українцям, до яких цей смертельний вантаж не долетів. І є думки, що такі ситуації можуть повторюватися.

«Такі бомби могли падати і деінде. Тому що роблять вони (росіяни) все швидко, застосовують їх щоразу більше. А там, де швидко робити, халатно ставитись до цієї роботи, будуть частіше траплятись і такі випадки», - заявив у ефірі національного телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат.

Він також нагадав, що ця бомба на озброєнні у московитів ще з радянських часів, але потребує модернізації, а також встановленні GPS-навігації та крил – таким чином боєприпас може планувати на велику відстань від точки скиду, при цьому літак не наражається на небезпеку бути збитим силами ППО.

Ігнат попередив, що загроза використання окупантами подібних авіабомб буде лише посилюватись, адже «їх у них достатньо».

Як уже писав ЗІФ, ввечері 20 квітня на одній з вулиць російського Бєлгорода стався вибух, там утворилася 20-метрова вирва. Було пошкоджено 4 квартири і кілька автомобілів, постраждали три людини і повилітали вікна у найближчих будинках.

Рашистське мінубивства заявило, що причиною вибуху став «нєштатний сход боєпріпаса» під час польоту винищувача-бомбардувальника Су-34.

Скільки їх впало взагалі?

«Взагалі не здивований події, адже неодноразово попереджав росіян, які раділи застосуванню цих бомб по території України, що вони падають і на їхні голови. Так воно і сталося, і відбуватиметься», - пише на своєму ТГ-каналі військовий експерт Олександр Коваленко.

За його словами, бомба ФАБ-500 М62 вже падала в Куйбишівському районі Донецька на голови місцевим жителям лише 12 березня 2023 року. Вона обладнана російським модулем управління та корекції, що робить з бомби вільного падіння щось подібне до плануючої, корегованої бомби. До речі, характерно, що сам модуль під час цього інциденту приземлився за 500 метрів від бомби.

«Ці модулі виготовляються кустарно, швидко й у великій кількості. Але через все перераховане вище вони ненадійні і частенько просто розвалюються в повітрі. І те, що в Бєлгороді впала бомба, а буквально місяць тому в Донецьку, змушує поставити питання, а скільки їх ще впало в полях і лісах?

А найцікавіше в цій історії навіть не те, що мінубивства рф в якомусь столітті зізналося, що вони бомблять Бєлгород, і не те, що підтверджується факт низької якості російських плануючих бомб, а те, що це ми ще навіть нічого не починали», - резюмує Коваленко, відомий у соцмережах під псевдо «Злий одесит».

Супутнє інформаційне бомбардування

Секретар РНБОУ Олексій Данілов вважає, що це рашаармія влаштовує провокаційні обстріли своїх міст «із метою залякування цивільного населення та нагнітання ескалації». Так він прокоментував подію у своєму Twitter.

За словами Данілова, лише надання Україні далекобійної зброї дозволить «локалізувати» джерело російських провокацій «на етапі планування та підготовки до пуску» снарядів. Очевидно, він і мав на увазі далекобійні ракетні системи, які би не дозволили ворожим літакам долітати до зручних позицій для бомбометання.

Ще один момент, на який звернули увагу українські журналісти і блогери – це символічний бумеранг, який фактично прилетів по росіянцях.

Як написали у Twitter низка авторів з чималою авдиторією, перед самим вибухом московитські «ваєнкори» радісно верещали, що незабаром слід чекати потужного вибуху на українській території, бо під крилом у літака нібито ФАБ 1500 (1,5-тонна бомба – ЗІФ). А після того, як бомба «позаштатно зійшла» на Бєлгород, почали терти коментарі та посипати голову попелом. Виглядало смішно. І повчально.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: