Блокування України: Єврокомісія може розпочати карну процедуру проти Польщі

ПЕРЕКЛАДИ 16.11.2023 Коментарі 0

Якщо польська влада не розв яже питання блокування прикордонних переходів з Україною, Єврокомісія може розпочати карну процедуру проти Польщі.

Про це повідомив брюссельський журналіст польського радіо RMF FM .

Подаємо переклад статті: "Польська влада, відповідно до законодавства ЄС, зобов’язана забезпечити вільний рух українських вантажівок на прикордонних переходах, повідомив RMF FM речник Єврокомісії.

Дехто в Єврокомісії вважає, що польська влада не робить усе можливе, щоб розв язати проблему та припинити протест польських перевізників. Брюссель явно втрачає терпіння.

Офіційно Європейська Комісія не хоче коментувати заходи, які може вжити проти польської влади, оскільки запевняє, що переговори з Польщею та Україною тривають.

"Європейська Комісія все ще підтримує контакти з представниками обох країн у цій справі, ми не можемо коментувати потенційні заходи, оскільки обговорення тривають", - сказав речник ЄК.

Неофіційно журналісту RMF FM стало відомо, що розглядається процедура - як діяти у зв’язку з порушенням польською владою положень регламенту ЄС про лібералізацію торгівлі з Україною, яку нещодавно продовжили до червня 2024 року. Наразі ЄК вивчає правові підстави для запуску процедури".

Фото - Черга вантажівок на під'їзді до прикордонного переходу з Україною в Дорогуську / Войтек Яргіло /ПАП

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: