Біженців з України у країни ЄС просять розвантажити польський напрямок

НОВИНИ 07.03.2022 Коментарі 0

Пункти перепуску на кордоні між Україною і Польщею зазнають найбільшого навантаження потоків біженців. Проте кордони з іншими західними країнами майже не відчувають напливу біженців.

У зв’язку з цим Державна прикордонна служба закликала українців і громадян інших країн, які прямують на Захід, перетинати кордон до Європейського Союзу через пункти пропуску з Угорщиною, Словаччиною, Румунією та Молдовою.   

За інформацією прикордонників, на вищезгаданих ділянках кордону, пункти пропуску майже порожні чи завантажені мінімально.

Також у відомстві нагадали, що інформацію про завантаженість пунктів перепуску що три години оновлюють на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Як приклад, ДПСУ назвала цифри за суботу, коли протягом доби з України виїхало майже 116 тисяч людей. Переважна більшість – 85 тисяч – обрали для перетину кордону пункти пропуску на польській ділянці.

Такий наплив автомобілів і піших біженців, попри зусилля прикордонників пришвидшено оформлювати процедуру виїзду, зумовлює багатокілометрові черги на під’їздах до пунктів пропуску.

«Усі пункти пропуску на західному кордоні працюють у цілодобовому режимі. Прикордонники та митники не припиняють забезпечувати пропуск гуманітарної допомоги для українського населення та армії. Просимо усіх громадян дотримуватися правопорядку, черговості та норм моралі під час перетину кордону», - зазначають у ДПСУ.

Українські прикордонники також звернули увагу на те, що в Україну повертається багато чоловіків, які вважають за свій обов’язок узяти в руки зброю і вбивати ворога.

Ілюстративне фото: ДПСУ

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: