Білоруські демсили готуються до двох важливих конференцій

НОВИНИ 14.03.2024 Коментарі 0

Офіс лідерки білоруських демократичних сил Світлани Тихановської готує конференцію  у Вільнюсі щодо конституції та 6-ти законопроєктів для Нової Білорусі та бере участь у підготовці до масштабнішої конференції у Празі.

Перший захід заплановано провести у четвер, 15 березня (в День білоруської конституції) у залі Сейму Литви у Вільнюсі.

У конференції візьмуть участь Світлана Тіхановська, спікер Сейму Литви Вікторія Чмілітес-Нільсен, голова делегації Європарламенту в Білорусі Юозас Алекас, президент Парламентської асамблеї Євронест Андрус Кубілюс, голова групи «За демократичну Білорусь» Жігімантас Павільоніс, а також білоруські та міжнародні експерти, - йдеться у повідомленні.

«Якщо Білорусь стане правовою державою, то Конституція буде законом прямої дії, що гарантуватиме, що ми ніколи не повернемося до диктатури. Тим, хто сумнівається, скажу наступне: цінуйте час – це ресурс, дуже актуальний. Ми все одно втратили неймовірну кількість часу. У нас його немає. Зробіть сьогодні те, на що не встигнете завтра», - заявив радник Світлани Тихановської з питань парламентської співпраці та конституційної реформи Анатолій Лябедзька.

Окрім цього заходу, у Празі (Чехія) 23-24 березня відбудеться III-тя Конференція білорусів і білорусок світу, під час якої розглядатимуть і вирішуватимуть актуальні питання і проблеми.

Панельні дискусії присвячені таким темам:

  • Стратегічне бачення білоруської демократичної спільноти та ролі білорусів за кордоном на 2024-2025 роки;
  • Роль білорусів за кордоном у білорусько-українських відносинах;
  • Зміцнення потенціалу громади білорусів за кордоном.

Як наголошують в Офісі Світлани Тихановської, білорусько-українська панель на конференції з'явиться вперше. Основним доповідачем буде посол України з особливих доручень у Білорусі Ігор Кизим.

Зареєструватися на конференцію можна за цим посиланням, а також ознайомитися із програмою ІІІ-ої Конференції.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: