Білоруси – найчисельніша складова серед іноземних добровольців у ЗСУ

НОВИНИ 06.04.2023 Коментарі 0

Найбільше з усіх іноземних добровольців за Україну станом на сьогодні воює білорусів. Таку думку висловив у етері білоруського радіо «РАЦЫЯ» експерт Центру білоруських комунікацій Максим Плешко.

«За нашою інформацією, більша половина усіх членів інтернаціонального легіону – це білоруси. Немає жодної нації, яка так активно допомагає Україні у плані добровольців, як білоруська, - цитує гостя радіостанції Центр білоруських комунікацій. - Подивіться на Полк Калиновського. В них є ідеологія і медійне представлення. Діє прес-служба, активні Telegram, You-Tube, Instagram канали. Налагоджена та розвивається своя волонтерська і рекрутингова служби, є навчальні центри та навіть політичні представники».

На думку експерта, особливістю білорусів у складі ЗСУ є те, що вони мають яскраву ідеологічну та політичну складові. І тим самим формують альтернативну до режиму лукашенка Білорусь – підрозділи добровольців є основою майбутньої армії нової Білорусі.

За словами Максима Плешка, «калиновці» й інші білоруські добровольці є своєрідним тригером для білоруського суспільства.

«Вони показують, що білоруси – не ті, що «усе за усіх стерплять». Вони показують, що білоруси – то лицарська нація, яка сьогодні воює за свободу України, а завтра готова боротися за вільну Білорусь», - сказав він в етері радіо «РАЦЫЯ»

До слова, при Головному управління розвідки міністерства оборони України діє окремий Інтернаціональний легіон, що воює на різних ділянках фронту, зокрема, і в Бахмуті.

У четвер, 6 квітня, пресслужба полку Калиновського поширила у своєму ТГ-каналі відео з кадрами боїв у Бахмуті.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: