Бійці полку Кастуся Калиновського відвідали музей та скульптуру «Батьківщина-Мати»

ФОТО 16.08.2023 Коментарі 0

Для білоруських воїнів-добровольців із Полку імені Кастуся Калиновського (ПКК) організували спеціальну екскурсію в Національному музеї історії України у ІІ Світовій війні. Екскурсанти у військовій формі також оглянули демонтований зі щита скульптури «Батьківщина-Мати» радянський герб.

«Дивлячись на демонтований радянський герб, білоруські захисники України були впевнені, що це історичний момент і він також неминучий для вільної Білорусі», - цитує ТГ-канал ПКК фразу з офіційної FB-сторінки Національного музею.

«Калиновці» також  оглянули експонати тактичної групи «Білорусь», які потрапили в музей іще 2015 року. році. До слова, бійці батальйону «Литвин» і новобранці ПКК передали музею речі Іллі Литвина, який загинув під час оборони Києва у 2022 році. Вони стануть частиною виставки «Україна – розп’яття», присвяченої кривавій війні, що розв’язала росіїя.

«Ця виставка є одним із яскравих прикладів того, що українці знають: білоруси завжди були на боці миру і правди. Білоруси завжди готові допомогти Україні в її боротьбі за незалежність, у захисті свого народу від військових злочинів і геноциду.

І зараз, дивлячись на демонтований радянський герб з монумента «Батьківщина-мати», ми нагадуємо всім: навіть найжорстокіші та найнелюдськіші диктатури зрештою залишаються жменькою музейних експонатів», - йдеться у повідомленні ПКК.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: