БФ «Вільна Білорусь» ініціює хвилину пам’яті в честь полеглих білоруських героїв

НОВИНИ 15.05.2023 Коментарі 0

Благодійний фонд «Вільна Білорусь» звернувся з ініціативою до незалежних білоруських медіа розпочинати свої трансляції із хвилини пам’яті про героїв, які віддали своє життя у боротьбі проти російської агресії в Україні та під час захисту цінностей свободи та миру в Білорусі від рук злочинного режиму лукашенка.

Прикладом для білоруських медіа можуть слугувати українські засоби масової інформації, які започаткували традицію розпочинати кожен ефір із хвилини мовчання на знак пошани та пам'яті про жертв і героїв, які загинули внаслідок російської агресії.

Голова благодійного фонду «Вільна Білорусь» Аляксей Францкевіч пропонує розпочати нову традицію зі 16 травня – саме цього числа минулого року смертельного поранення в бою зазнав Павел Суслав «Волат».

«Завтра, 16 травня, річниця героїчної смерті Павела Суслава із позивним «Волат» - білоруського  героя, який загинув, захищаючи ідеали свободи в Україні, а також за вільне майбутнє Білорусі. Павел «Волат» із Гомеля. У 2014 році Павел пройшов військову службу в Білорусі. Закінчивши його, він поїхав в Україну. У 2016 році приєднався до 1-ої десантно-штурмової роти «Правого сектора». Тиждень перебував на тренувальній базі, а потім одразу на передовій. Першими бойовими позиціями були Піски, пізніше Авдіївка та її околиці. Із 2017 року перебував у лавах Збройних Сил України, займався розвідувально-диверсійною діяльністю, був командиром групи.

Із початком повномасштабного вторгнення російських загарбників в Україну Павел входить до білоруського полку імені Кастуся Калиновського. Був командиром роти. Павел «Волат» був смертельно поранений під час операції зі звільнення українського села від російських загарбників. Його із травмами намагалися доставити до лікарні, але по дорозі він помер», - йдеться у пресрелізі БФ «Вільна Білорусь».

Хвилини пам’яті про білоруських борців за волю необхідні для того, «щоби показати всім, що білоруси пам’ятають своїх героїв і водночас висловити свою солідарність з українським народом у ​​боротьбі з нашим спільним ворогом».

БФ «Вільна Білорусь» також звернувся до білоруських демократичних структур підтримати його пропозицію.

Фото – ТГ-канал Полку Кастуся Калиновського

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: