11-ий пакет санкцій ЄС проти Росії не узгодили: причини розбіжностей

НОВИНИ 15.06.2023 Коментарі 0

Послам країн-учасниць ЄС знову не вдалося узгодити одинадцятий пакет санкцій ЄС проти Росії. Наступне засідання заплановане на початок наступного тижня.

Про це повідомляє Польське радіо.

«Згоди на санкції проти Росії ще немає, але є прогрес», - сказав посол Польщі в ЄС Анджей Садось. – Масштаб заперечень набагато менший, ніж раніше», - зазначив він.

Неофіційно відомо, що перемови стосуються ще трактування країн з-поза ЄС, які допомагають Росії чи трактуванню суден, які перевозять товари, охоплені санкціями і хочуть заходити до портів ЄС.

Окрім того, Угорщина узалежнює згоду на санкції від вилучення свого банку з українського списку спонсорів війни. Греція також хоче викреслення кількох своїх фірм. (Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції внесло угорський OTP Bank до переліку міжнародних спонсорів війни, - ред.).

А Польща незадоволена відсутністю прогресу щодо санкцій проти Білорусі. «Пан Лукашенко має привід бути задоволеним», - каже Анджей Садось. Польща вважає, що нові санкції проти режиму в Мінську мають бути прийняті разом із 11-им пакетом санкцій проти Росії, якщо вже його головна мета – це боротьба з обходом санкцій та усування прогалин.

Фото з відкритих джерел.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: