росія продовжує терор проти цивільної України: як цьому протидіяти

АНАЛІТИКА 09.07.2024 Коментарі 0
Олександр Левченко

Олександр Левченко

Радник міністра з питань тимчасово окупованих територій України. Посол України в Хорватії та Боснії і Герцоговині (2010-2017 рр.)

8 липня російські терористи вдруге за добу вдались до масованого ракетного обстрілу мирних міст України. Вибухи пролунали в Києві, Кривому Розі, Дніпрі, Слов’янську, Краматорську. Внаслідок масованого ракетного удару росії по території України загинуло 40 осіб, поранення отримали 150 осіб. Тільки в Києві 27 загиблих та 117 поранених.

Ціль ворога – цивільні об’єкти інфраструктури, житлові будинки. Понад 40 російських ракет різних типів запустили по Україні. Були пуски крилатих ракет з бомбардувальників Ту-95, також була залучена балістика, а також був пуск гіпер звукових ракет «Кинджал» і «Циркон».

Наслідки ракетної атаку по Києву 8 липня: тиіло ще однієї жінки деблоковано з-під завалів у багатоквартирному будинку.
Всього на цій локації у Шевченківському районі виявлено 11 загиблих осіб, з них 4 дитини, 25 людей постраждало/ МВС

Тільки у Києві від уламків ракет постраждали мешканці та об’єкти цивільної інфраструктури шести районів міста. Росіяни били по Києву в розпал дня, спеціально розраховуючи на те, щоби під обстріл потрапило якомога більше людей.

Жахливою особливістю цієї атаки є удар по дитячій лікарні «Охорони материнства і дитинства – Охматдит», у якій щодня рятують сотні дітей з найтяжчими хворобами. Внаслідок атаки зруйновано новий корпус цієї лікарні – найбільшого дитячого (а не військового) діагностично-лікувального закладу України та одного з найбільших в Європі. 

В лікарні “Охматдит” щорічно проходять лікування до 18 тисяч дітей, близько 20 тисяч отримують невідкладну допомогу в травматологічному пункті, виконується близько 7 тисяч операцій. “Охматдит” рятує життя, лікує онкохворих дітей.

Пошкоджені реанімаційні, операційні, онкологічне відділення. Російський удар зруйнував корпус, де діти отримували діаліз, тобто були прив’язані до апаратів очищення крові.

Варварська атака на Охматдит була цілеспрямованою. Про що свідчать відеокадри. Тому це не промах і не падіння уламків, як намагається показати російська пропаганда, яка навіть заявляє, що це українська ракета. Це був прицільний удар російської крилатої ракети Х-101, куди були заведені координати дитячої лікарні.

Такі речі людство вже чуло під час війни в Боснії, коли захисників Сараєво агресор звинувачував, що вони обстрілюють самі себе.

При цьому російські публічні особи прямо закликають вбивати українських дітей, а московські коментатори в соціальних мережах радіють смертям української малечі.

Виявилося, що російська армія воює з хворими дітьми. Такому варварству і цинізму немає меж.

Після мирної ініціативи Віктора Орбана, який побував у Києві і москві, а в день обстрілу був у Пекіні, російський диктатор путін дав свою відповідь щодо пропозицій угорського прем’єра.

Напередодні відкриття саміту НАТО путін у черговий раз продемонстрував дикунську сутність цієї війни, повне нехтування думкою міжнародної спільноти та фанатичне бажання захопити Україну та знищити її народ і навіть маленьких дітей. Якщо у когось ще лишалися сумніви щодо необхідності подальшої підтримки України, то цей обстріл став наочним свідченням того, що путін не планує зупинятися й наступною жертвою може бути будь-яка країни Європи.

Україна потребує високоточної й потужної зброї та дозволу знищувати російські військові об’єкти, з яких здійснюються атаки. Адже на Заході дуже обережно продовжують ставитися до можливості обстрілів основних російських військових аеродромів.

Спільне із західними партнерами виробництво засобів протиповітряної оборони є одним із способів врятувати Україну від російського ракетного терору. Західні партнери України мають зрозуміти, наскільки конче необхідним є надання Україні ефективних систем протиповітряної та протиракетної оборони, інших озброєнь. Це єдина можливість зберегти українські міста та села від руйнувань, зберегти життя українських громадян. А для цього необхідна довгострокова підтримка західних партнерів, що надала б Україні стійкості.

Світова спільнота засудила дії росіян і не змовчала щодо масованого ракетного удару по Україні, що відбувся 8 липня. Одні зробили відповідні повідомлення на своїх шпальтах у соцмережах, інші записали звернення, які показали на провідних каналах.

Не промовчали лідери Британії, Чехії, Польщі, Естонії, Молдови, генеральні секретарі ООН та НАТО, а також високі представники Латвії, Литви, США, Італії, Німеччини та Австрії. 

Президент США Джо Байден заявив: "Ракетні удари Росії, внаслідок яких загинули десятки цивільних українців, а найбільша дитяча лікарня в Києві зазнала ушкоджень і постраждала, є жахливим нагадуванням про жорстокість Росії. Дуже важливо, щоб світ продовжував підтримувати Україну в цей важливий момент і щоб ми не ігнорували російську агресію".

У Берліні та Варшаві запропонували Києву допомогу з розміщенням і лікування хворих дітей з лікарні, яку зруйнувала російська ракета.

А на думку президента України Володимира Зеленського "російські терористи мають за це відповідати. Просто стурбованість не зупиняє терору. Співчуття – це не зброя. Потрібно збивати російські ракети. Потрібно знищувати російську бойову авіацію там, де вона базується. Потрібно робити сильні кроки, які не залишать жодного дефіциту безпеки. Світ має для цього необхідну силу. Партнери здатні це зробити. І рішення потрібні якнайшвидше".

Варварським обстрілом України 8 липня 2024 р. росія у черговий раз засвідчила свою тотальну неготовність до миру. Про мир мовою ультиматумів говорить путін. Про мир, вигідний одній росії, говорить Віктор Орбан. Тільки згуртована, консолідована позиція країн на саміті НАТО здатна врятувати Україну та  продемонструвати путіну готовність цивілізованого світу його покарати. Ракетні атаки Росії – виклик усьому світовому співтовариству. У міжнародної спільноти не повинно бути ілюзій щодо фіктивності заяв Путіна про переговори, припинення вогню, «заморозку війни». російський терор проти цивільного населення України має бути зупинений.

Фото із мережі 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: