путін готується до оборони того, що захопив, - розвідка США

НОВИНИ 06.05.2023 Коментарі 0

Керівники розвідувальних відомств США заявили, що російські сили зіткнулися з нестачею боєприпасів та кадровими труднощами, - про це пише Голос Америки.

Колись впевнений у собі Володимир Путін, можливо, відмовився від своїх планів швидко підкорити Київ та завоювати Україну, згідно з останніми оцінками офіційних осіб американської розвідки.

Американські розвідувальні служби раніше стверджували, що президент Росії вважає за необхідне завоювати Україну, щоб виконати своє призначення.

Але в умовах, коли війна тягнеться вже другий рік, американська розвідка вважає, що російський лідер певною мірою визнав реалії, що склалися, на місцях.

«За нашими оцінками, Путін, імовірно, стримав свої найближчі амбіції до закріплення контролю над окупованою територією на сході та півдні України і вжиття необхідних заходів для того, щоб Україна ніколи не стала членом НАТО», - заявила директор національної розвідки Евріл Хейнс, виступаючи у комітет Сенату збройних сил.

«У квітні російські сили завоювали менше території, ніж у будь-якому з попередніх трьох місяців, і вони, зважаючи на все, перейшли від наступальних до оборонних операцій уздовж лінії фронту», - сказала Хейнс.

«Російські сили мають значний брак боєприпасів і значні кадрові труднощі, – додала вона. – Якщо Росія не почне загальну мобілізацію і не отримає значних поставок боєприпасів з третіх країн, окрім поставок з Ірану та інших країн, що вже є, їй буде все важче підтримувати навіть скромні наступальні операції».

Повторивши попередження зі свого попереднього виступу у Конгресі у березні, Хейнс заявила, що Росія та Україна продовжують вести «жорстоку війну на виснаження, в якій жодна із сторін не має вирішальної переваги».

Україна, за її словами, як і раніше, залежить від західної військової допомоги, щоб протистояти загальній чисельній перевагі Росії в живій силі, тоді як Кремль змушений більше покладатися на асиметричні загрози і тактику через зниження ефективності своїх сухопутних сил.

Російські сухопутні сили покладаються на резервістів і резервну техніку, заявив директор Розвідувального управління Міністерства оборони генерал-лейтенант Скотт Бер'єр.

«Їм потрібен час, щоби відновитися, – заявив він законодавцям, даючи свідчення разом із Хейнсом. – За різними оцінками, від п'яти до десяти років, залежно від того, як санкції вплинуть на них та на їхню здатність знову використовувати сучасні технології для своїх збройних сил».

Як і інші високопосадовці, Хенс і Бер'єр закликали насторожено ставитися до тверджень Росії про те, що цього тижня Україна здійснила атаку безпілотників на Кремль, намагаючись вчинити замах на Путіна.

«Як ви бачили, український уряд заперечує свою причетність до цього і на даному етапі ми не маємо інформації, яка б дозволила нам дати незалежну оцінку цьому», - сказала вона.

За словами Хейнса, добре відомо, що Путін зазвичай не перебуває вночі в Кремлі, що ставить під сумнів затвердження Росії.

Бер'є також заявив, що наявні фотографії дозволяють припустити, що атака була інсценована за допомогою безпілотників, які мали управлятися кимось, хто перебував в межах видимості Кремля.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: