Загибель військових 128-ої бригади: Президент пообіцяв, що імена винуватців будуть названі

НОВИНИ 05.11.2023 Коментарі 0

Президент України Володимир Зеленський заявив, що трагедії, коли у Запорізькій області загинуло 28 воїнів 128-ої гірсько-штурмової бригади, можна було уникнути.

Про це Президент сказав у вечірньому зверненні. 

"Передусім щодо російського удару по воїнах 128-ої гірсько-штурмової бригади, який стався у Запорізькій області.

Мої співчуття всім рідним та близьким загиблих воїнів! Це трагедія, якої можна було уникнути. Міністр оборони Умєров доповів мені про заходи, яких вжито, щоб зʼясувати всі обставини того, що сталося, хто конкретно та які розпорядження давав. За фактом трагедії було зареєстровано також кримінальне провадження. Триває відповідне розслідування.

Головне – встановити повну правду про те, що сталося, і більше не допустити подібного. Кожен військовий у зоні бойових дій – у зоні дострілу та аеророзвідки ворога – знає, як треба поводитися під відкритим небом, як дбати про безпеку.

Зараз розслідування має дати рідним загиблих воїнів і суспільству чесні відповіді, як сталася трагедія та чиї розпорядження були неправильними".

Нагадаємо, раніше управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача Збройних сил України повідомило, що 3 листопада на Запорізькому напрямку противник завдав підступних ударів по 26 населених пунктах у Запорізькому, Пологівському та Василівському районах. Зокрема, вдарив ракетою «Іскандер-М» по особовому складу 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади, внаслідок чого загинули військовослужбовці, також поранення різного ступеня важкості отримали й місцеві мешканці.

Згодом нардеп Михайло Волинець у ФБ повідомив, що від ракети рф загинуло 28 військовослужбовців, а ще 53 зазнали поранень.

У Закарпатській області оголошено триденну жалобу через масову загибель бійців 128-ої бригади.

Зокрема, голова Закарпатської області Віктор Микита повідомив: "У районі виконання бойових завдань трагічно загинули наші побратими, воїни 128-ої ОГШБр, які ціною власного життя захищали незалежність України від окупантів. 6 листопада на території Закарпаття оголошено триденну загальнообласну жалобу, будуть приспущені державні прапори, щоранку о 9:00 вшановуємо пам’ять воїнів хвилиною мовчання, у храмах різних конфесій області відбудуться богослужіння. Наші герої живі до тих пір, поки живе пам’ять про них і їхні подвиги".

  

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: