За 2023 рік Командування медсил не закупило жодної аптечки - тема засідання Комітету з нацбезпеки

НОВИНИ 01.08.2023 Коментарі 0

Від початку 2023 року Командування медичних сил не закупило жодної аптечки. Також дотепер нема стандартів щодо якості української тактичної аптечки.

Про це у ФБ повідомила народна депутатка від "Голосу" Соломія Бобровська. За її словами, стан постачання силам оборони засобів першої медичної допомоги розглядався під час засідання Комітету з нацбезпеки ВРУ. 

Соломія Бобровська: "Після-комітетське про командування медичних сил.

Щоби сказати, що за 16 місяців Великої Війни стан справ покращився, це нічого не сказати. Сум і сором.

Здається, наявність окремого командування створює більше проблем, аніж здатне реагувати на виклики ургентні фронту і їх вирішувати. Навколо винні всі. Але не КМС.

Вже легше налаштувати загальновійськову підготовку бійця, аніж добитись розуміння чи отримає цей боєць аптечку і чи знатиме як нею користуватись. Зачіпаю лише базові потреби, бо переконана, що від вміння надавати домедичну допомогу є критично необхідним і є на рівні з умінням користування автоматом.

Отже, в сухому залишку.

1. За 2023 рік не було закпулено Командуванням медсил ЖОДНОЇ аптечки.

2. При тому Командування не вітає опублікування потреб для бійців через фб, бо для цього є офіційна процедура через начмедів і заявку на КМС. І нема чого в соцмережах робити скандали!

До прикладу, в того ж начмеда, який мав історію з неякісними турнікетами, досі висить запит на заміну оклюзійних наліпок. Досі потреба не задоволена. По ходу, всі зайняті турнікетами.

3. ВСІ аптчеки заходять в КМС через Міжнародну технічну допомогу, відтак не перевіряються , ну і ,звісно, видаються аптечки якими є - далі на війська.

4. ДОСІ НЕМАЄ стандартів вимог якості до української тактичної аптечки! Саме тому - аптечки у силах оборони - це вся палітра асорті, яку можна купити всіма можливими способами по всьому світу ;

5. Окрема тема розмови була - якості турнікетів для сил оборони після публічного скандалу. -«Та бригада не була на бойових, від того неякісного турнікету ніхто не загинув, тому нема чого роздувати пробему.»

6. Я була максимально здивована, але до турнікетів, якими користуються наші сили оборони, також ДОСІ немає стандартів вимог до якості.

7. Я знаю потреби в кількості аптечок, які ми подаємо нашим партнерам - це сотні тисяч. Тому, дорогі волонтери, закатайте рукава і збирайте гроші далі, бо аптечки це біль наш і бійців

8. Сталось сьогодні диво, і Пруднікова - начальника відділу закупівель сьогодні відсторонили, а також заступницю командувача Пастушенко .

9. Існує колосальна проблема списання аптечок. Їх списати майже неможливо. А відтак дати запит на нові - також неможливо. Замкнене коло. Тому військові купують собі турнікети чи комплектуючі належної якості як можуть і вміють

Рішення Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки в процесі. Але моя пропозиція залишається незмінною - перевірка інспекцією МОУ діляьності командування мединих сил. Або прийняття кадрових рішень.

П.с. Я зачепила лише малееееньку частинку проблем, які існують. Вони базові і ще не зачіпалися вищі шаблі.

І хочеться бачити реакцію на діяльність КМС Міністерство оборони України та Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: