СБУ ліквідувала велику групу фальшиводокументників з Одеси і Львова

НОВИНИ 01.08.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України припинила діяльність підпільного «паспортного столу». Фальшиві документи пропонували для легалізації іноземців в Україні та Європейському Союзі. Група, що виготовляла фальшиві документи, діяла в декількох областях України.

"У результаті спецоперації у Вінницькій, Львівській, Одеській, Харківській і Донецькій областях затримано організатора оборудки та 8-х його спільників. Серед них – колишній посадовець розформованої міліції", - йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.
 
Вартість підроблених паспортів, посвідок на тимчасове проживання в Україні та посвідчення водіїв.становила від 8 до 14 тис. грн за одиницю. Сума залежала від типу "документа" та терміновості його виготовлення. Наприклад, одну підроблену ID-картку громадянина України ділки продавали, в середньому, за 11 тис. грн.
 
Щомісяця ділки отримували «прибуток» до 6 мільйонів гривень. Серед основних клієнтів «сервісу» були й іноземці, які на підставі фейкових документів хотіли легалізуватися в Україні або виїхати до Євросоюзу.
 
Слідчі з'ясували, що незаконну діяльність організували декілька мешканців Одеси. А підпільний цех вони облаштували у своїх спільників – у спеціально орендованій квартирі в середмісті Львова.
 
"Товар" рекламували в Інстаграм. Готову «продукцію» розсилали по регіонах своїм спільникам, які в подальшому переадресовували її на поштові адреси «замовників».
 
Середній обсяг разової «оптової партії» підроблених документів в одну область становив від 100 до 500 одиниць фальшивок.

Суд обрав для затриманих запобіжні заходи у виді тримання під вартою та цілодобового домашнього арешту. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: