ЗСУ ужарили по Севастополю ракетами українського виробництва: 13 число для рашистів стає нещасливим

НОВИНИ 13.09.2023 Коментарі 0

Нічний удар по Севастопольському судноремонтному заводі 13 вересня завдано, найімовірніше, далекобійними крилатими ракетами українського виробництва.

Таку думку висловив на своїй сторінці у FB журналіст Іван Киричевський, який спеціалізується на військовій тематиці.

За його версією, це був «Нептун», модифікований для ударів по наземних цілях. Українським конструкторам вдалося переробити оригінальну протикорабельну ракету Р-360 від «Нептуна»: масу бойової частини збільшили зі 150 кг до 300, а дальність стрільби – від 280 км до щонайменше 400 км.

Нічну ракетну атаку Збройних Сил України Іван Киричевський порівняв із минулорічним потопленням ракетного крейсера «Москва». До слова, тоді флагман російського чорноморського флоту ЗСУ знищили двома крилатими ракетами «Нептун» 13 квітня.

«Сьогодні Чорноморський флот РФ отримав ще більше побоїще, аніж коли було потоплено крейсер «Москва». Рашисти уже визнають, що в результаті нашого удару пошкоджено великий десантний корабель «Минск» та одну зі субмарин проекту «Варшавянка» - носій 4-ох ракет «Калибр», які стояли в доках 13-го судноремонтного заводу. Але ж супутникові знімки показують, що в доках того ж 13-го СРЗ стояв і більш цінний корабель – один із фрегатів проекту 11356, що може нести аж 8 ракет «Калибр». І це при тому, що окупанти у Криму зараз мають лише два кораблі цього типу, третій «застрягнув» у Середземному морі після 24 лютого 2022 року, тому був вимушений піти взагалі на Балтику. На такий день ми навряд чи могли взагалі сподіватись, тому його варто як мінімум запам'ятати», - написав оглядач.

Також читайте: У Севастополі вибухи на судноремонтному заводі: пошкоджено два кораблі

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: