ЗСУ допоможе зниження мобілізаційного віку, але озброєння – важливіше, - ISW

НОВИНИ 03.04.2024 Коментарі 0

Законодавче зниження віку мобілізації з 27 до 25 років, безумовно, допоможе українській армії відновлювати існуючі підрозділи, які зазнали втрат, і створювати нові. Однак щоби озброїти й екіпірувати усіх мобілізованих, потрібна допомога Заходу.

Як зазначають аналітики Інституту вивчення війни (ISW), зниження мобілізаційного віку є одним із багатьох заходів, які Україна розглядає в рамках зусиль, спрямованих на створення стійкого апарату генерування сил воєнного часу. 

Проте Україні необхідно буде забезпечити зброєю всіх мобілізованих військовослужбовців, а тривалі дебати в США щодо військової допомоги Україні та затримки в наданні західної допомоги можуть вплинути на швидкість, з якою Україна зможе відновити підрозділи, які зазнали втрат та створити нові. 

За оцінками ISW, матеріальні засоби, що надаються Заходом, залишаються найважливішим вирішальним фактором для здатності української армії відновлювати і нарощувати свою бойову міць.

Президент України Володимир Зеленський 2 квітня підписав закон, який знижує призовний вік українських військових з 27 до 25 років. Верховна Рада схвалила цей закон у травні 2023 року, тепер він набуває чинності відсьогодні, 3 квітня 2024 року.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: