З вівторка поляки збираються заблокувати третій пункт пропуску на українському кордоні

НОВИНИ 01.04.2024 Коментарі 0

Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок на двох пунктах пропуску, пропускаючи по кілька вантажних транспортних засобів на годину або взагалі обмежуючи рух. А з 2 квітня планують заблокувати рух на ще одному КПП.

«Станом на сьогодні блокування здійснюється на напрямку пунктів пропуску «Ягодин» та «Рава-Руська». Через них польські протестувальники взагалі не пропускають вантажівки в бік Польщі. На цих напрямках останнім часом фіксуються нульові показники перетину кордону вантажівками на виїзд з України», - повідомив у коментарі Укрінформу речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

За його словами, через «Ягодин» з Польщі в Україну в’їжджає мінімум вантажівок — наприклад, за минулий день їх було 70. Станом на ранок понеділка на двох заблокованих напрямках в чергах на території Польщі загалом перебуває 500 вантажівок, по 250 навпроти кожного з них. Легкові автівки і автобуси скрізь вільно перетинають кордон, для цієї категорії транспорту по той бік кордону рух не обмежують.

Раніше польські фермери припинили блокувати рух вантажівок по пунктах пропуску «Краківець», «Шегині» та «Устилуг». Зараз тут фіксують інтенсивний рух як на виїзд з України, так і на в’їзд. Черги на території Польщі ще зберігаються у напрямку «Краківця» - 950 вантажівок та КПП «Шегині» - 600. Однак при тій інтенсивності руху, що є зараз, водіям принаймні не доводиться тижнями стояти в чергах.

Однак вже 2 квітня польські фермери планують поновити блокування біля пункту пропуску «Угринів-Долгобичув», де в четвер вони тимчасово припинили свої дії на період Великодніх свят. Зараз тут вільно рухаються транспортні засоби в обох напрямках.

Тим часом стало відомо, скільки недоотримав бюджет України внаслідок блокувань кордону в березні. «Індикативний показник Мінфіну у 49,662 млрд грн виконаний повністю на 49,708 млрд, виконання 100%. Попри блокування державного кордону, внаслідок якого бюджет недоотримав 6,3 млрд грн», - написав у своєму ТГ-каналі голова комітету ВРУ з питань фінансів, податкової і митної політики Данило Гетьманцев.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: