З нагоди проголошення першої Незалежності Білорусі у Львові організують виставку

НОВИНИ 09.03.2023 Коментарі 0

Із нагоди 105-ої річниці проголошення першої Незалежної білоруської держави – Білоруської Народної Республіки у Львові покажуть виставку Білоруської військової слави.

Про це повідомляє ТГ-каналі «БЕЛАРУСКІ ІНФАРМАЦЫЙНЫ» із посиланням на FB-сторінку Благодійного фонду «Вільна Білорусь», який виступає організатором виставки (керівник – Олексій Францкевич).

Виставку присвячено білоруським героям, які віддали своє життя в боротьбі з російською імперією, і тим, які продовжують цю боротьбу сьогодні.

«На виставці буде представлено портрети загиблих в Україні білоруських героїв, їх особисті речі, історії їхнього життя і подвигу; атрибутику та відзнаки білоруських військових підрозділів, які воюють в Україні; інформацію про білоруських партизанів, які на даний час перебувають у в'язницях», - йдеться у повідомленні.

Також під час виставки демонструватимуть відеоматеріали з розповідями білоруських героїв про їхнє рішення приїхати в  Україну і стати у лави її Збройних Сил.

У заході візьмуть участь представники релігійних конфесій, які проведуть молебень за спасіння душ загиблих Героїв.

На церемонію відкриття виставки запросили представників міністерства закордонних справ України, дипломатичних представництв Польщі, Литви, Чехії, обласної та міської влади, білоруських демократичних сил, чинних білоруських військових підрозділів, а також рідних та близьких загиблих Героїв, які поділяться своїми спогадами про них.

Виставку Білоруської військової слави відкриють у суботу, 25 березня, у Будинку воїна у Львові за адресою: вул. Тараса Бобанича «Хаммера», 1а (попередня назва Короленка, 1а), початок о 14:00

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: