YouTube дотепер не заблокував найпопулярніші в росії пропагандистські канали з аудиторією понад 10 мільйонів осіб

ПЕРЕКЛАДИ 28.07.2023 Коментарі 0

Після початку війни популярний відеохостинг видалив десятки тисяч відео, що розповсюджували кремлівську пропаганду, та заблокував акаунти російських державних видань. Під обмеженнями опинилися Перший канал, RT, РІА Новини, ВДТРК, канали МЗС та міноборони. У YouTube пояснювали це політикою хостингу, яка вимагає блокувати контент, що заперечує насильства.

Але, як виявив ТГ-канал «МО», деяким прокремлівським каналам удалося уникнути санкцій. Вони мімікрували під суворі правила платформи та розпочали розповсюджувати лайт-пропаганду.

На YouTube, як і раніше, доступний канал «Комсомольської правди», яку вважають улюбленою газетою володимира путіна. На аккаунт «КП» підписано 1,25 млн передплатників. Там є такі відео: «Ми воюємо ні за що, нас обманюють»: свідчення полонених бійців ЗСУ», «Мародерство, обстріл мирних та фейки: Біженці з Артемівська про поведінку ЗСУ». Доступний і обліковий запис самого президента рф, хоча його не оновлюють уже 7 місяців.

Не заблоковано канал газети «Московський комсомолець», чий сайт входить до п'ятірки найпопулярніших медіа в рф. Щоправда, на аккаунт «МК» у YouTube підписано лише 33 тисячі осіб. Газета намагається уникати теми «спецоперації», але, наприклад, вустами експертів критикує США.

Доступні канали інших пропагандистських видань: «Лента.ру», «Аргументи та факти», news.ru, Regnum та інших.

Доступні і пабліки, пов'язані з державою. Наприклад, що належить столичній мерії «Вечірня Москва». YouTube після початку війни закрив обліковий запис ВГТРК, але регіональні пабліки уникнули бана. Досі доступні «ДТРК Бєлгород», ДТРК «Санкт-Петербург», «Вісті Крим».

Канал «Царьграда» недоступний у всіх країнах, окрім Росії. На YouTube з'являються відео від цього облікового запису, які видно у всьому світі. Глава «Товариства захисту інтернету» Михайло Клімарьов пов'язує це з половинчастим рішенням (російського суду). від 2021 року, який вимагає розблокувати канал «Царьграда».

Загалом, на думку експерта, така ситуація склалася через недогляд: YouTube поки що просто не побачив доступність багатьох пропагандистських акаунтів.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: