Євросоюз запровадив санкції проти білорусів

НОВИНИ 05.08.2024 Коментарі 0

За участь у репресіях і порушеннях прав людини у Білорусі до санкційного списку потрапило 28-ро осіб. Вони підпадають під заморожування активів, громадянам і компаніям ЄС заборонено надавати їм доступ до фінансів. Також фізичним особам заборонені поїздки, в'їзд чи транзитний перетин через території ЄС.

Обмежувальні заходи застосовано до двох заступників начальника головного управління боротьби з організованою злочинністю і корупцією (ГУБОПіК) міністерства внутрішніх справ. Ця структура, ідеться у прес-релізі Європейської Ради, – один із основних органів, відповідальних за політичні переслідування в Білорусі, який незаконно арештовує, вдається до тортур активістів та членів громадянського суспільства.

До списку потрапили і прокурори та судді, які виносили політично мотивовані вироки, у тому числі щодо громадян, які протестували проти фальсифікованих президентських виборів 2020 року або просто висловлювали своє думки проти режиму лукашенка. А також керівники різних виправних установ (в'язниць та слідчих ізоляторів).

У списку також і пропагандисти – давні прихильники лукашенка, «які отримували вигоду від режиму». Серед них генеральна директорка найбільшої державної інформаційної агенції, Білоруського телефграфного агентства (БЕЛТА) Ірина Акулович, ведучий проєкту «Сенат» на телеканалі СТВ та очільник Молодіжної ради (парламенту) при Національних зборах Микита Рачиловський, колишній керівник прес-служби лукашенка та гендиректор БЕЛТА Дмитро Жук.

«Ці пропагандисти режиму свідомо надавали білоруській громадськості неправдиву інформацію про репресії, що здійснюють державні органи, поширювали дезінформацію, підготовлену як білоруською, так і російською владою, і розпалювали ненависть до демократичної опозиції і громадянського суспільства», - йдеться у повідомленні.

Загалом у санкційному списку перебуває 261 фізична особа та 37 організацій. Список поповнили «напередодні четвертої річниці сфальшованих президентських виборів у серпні 2020 року».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: