Єгипет запропонував Білорусі закласти завод з виробництва електроавтобусів

Економіка 11.10.2023 Коментарі 0

Єгипет пропонує Білорусі організувати виробництво електричних автобусів у країні і створити потужності з ремонту/обслуговування вантажного транспорту.

Про це у своєму ТГ-каналі пише політолг Ігор Тишкевич із посиланням на інформацію за 11 жовтня від видання egypttoday.

Таку ідею озвучив міністр транспорту Єгипту білоруському послові. Останній повинен передати пропозицію офіційному Мінську.

"Теоретично, угода може бути цікавою, - ззаначає експерт. – Але є одне ключове "але". Вимоги Єгипту – максимальна локалізація. І такі підприємства, як правило, створюють у форматі СП із часткою місцевого бізнесу від 51 відсотка та вище. Для білоруської сторони подібний проект може бути механізмом обходу санкцій (підприємство єгипетське), але формат ризикує упертися в банальну жадібність гінців з Мінська. Якщо вже не мати половини власності, то, як мінімум, нагріти на ціні комплектації.

Словом, з'являється розтяжка: не бути жадібним і заробляти постійно чи спробувати зрубати бабула тут і зараз із перспективою розвалу проекту".

Останній сценарій є реальним, оскільки у справі створення електротранспорту у проектів єгипетського мінтрансу є конкуренти: Спільне підприємство з Китаєм із виробництва пасажирського транспорту та проект єгипетського міністерства військової промисловості зі створення власного "електробуса". Причому вже виготовлено тестовий екземпляр. 

На фото times.zt.ua: презентація в Житомирі нового електроавтобуса виробництва Белкоммунмаш. Жовтень 2019 року
 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: