ЄС розслідуватиме, як Facebook та Instagram протидіють рашистській дезінформації

НОВИНИ 02.05.2024 Коментарі 0

У керівництві Євросоюзу побоюються, що корпорація Meta, яка володіє платформами Facebook та Instagram, недостатньо протидіє дезінформації з боку рф та інших країн. Тож планується розпочати розслідування щодо роботи цих соцмереж.

Регулятори підозрюють, що модерація соцмереж від Meta недостатньо дієва, щоб зупинити поширення політичної реклами, яка ризикує підірвати виборчий процес. Про це пише «Детектор медіа» із посиланням на Financial Times. Джерела видання стверджують, що чиновники ЄС особливо стурбовані тим, як соцмережі корпорації протидіють зусиллям московії вплинути на червневі вибори до Європарламенту.

Очікується, що Єврокомісія заявить про початок перевірки найближчими днями. Однак в оголошенні не планують окремо виділяти росію, натомість згадають лише про маніпулювання інформацією іноземними суб'єктами.

Як зʼясувало видання, європейські посадовці також побоюються, що механізм Meta, який дозволяє користувачам позначати незаконний контент, не є достатньо легким або зручним для користувача, щоб відповідати Закону ЄС про цифрові послуги (DSA). Цей закон зобов’язує платформи звітувати про вжиті заходи для боротьби з дезінформацією або пропагандою.

Під час розслідування планують також оцінити, чи відповідає закону розміщення політичного контенту у Facebook та Instagram. Слідчі розглянуть, чи вдалося Meta пом'якшити ризики, оскільки цукербергова корпорація прагне припинити використання CrowdTangle — інструменту, який показує, як контент поширюється по сайту, і допомагає виявляти мережу ботів.

FT вказує, що встановленого терміну для завершення розслідування немає, це залежатиме від готовності Meta до співпраці. Очікується, що після того комісія дасть корпорації п'ять робочих днів, щоб повідомити про способи розвʼязання проблеми, інакше їй загрожуватимуть санкції в межах DSA.

У разі, якщо з’ясується, що Meta таки порушує законодавство, корпорацію можуть оштрафувати на 6% її глобального річного обороту.

Втім, готуючись до червневих виборів до Європарламенту, компанія Meta ще у лютому повідомила, що створить команду для боротьби з дезінформацією та зловживанням генеративним штучним інтелектом.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: