ЄС має можливість заохочувати українців, які виїхали, захищати Батьківщину

НОВИНИ 25.07.2024 Коментарі 0

У контексті повернення чоловіків в Україну "є можливість запровадити такі умови перебування українців у ЄС, які заохочуватимуть їх до виконання обов'язку захищати свою Батьківщину"

Такими словами міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський (на фото) прокоментував дискусії на івні Європейського Союзу щодо повернення потенційних призовників в Україну. За його словами, під час розв’язаної росією війни Україна страждає від нестачі озброєнь, втоми від війни і зменшення кількості військовослужбовців, повідомляє "Європейська правда".із посиланням на інтерв’ю очільника МЗС Польщі для RMF24.

"Ми, як європейські країни, також повинні допомогти. У країнах ЄС є сотні тисяч потенційних призовників, які зобов'язані захищати свою батьківщину, і Польща знаходиться в авангарді допомоги Україні у підготовці цих людей до військової служби", - сказав він.

Як нагадує "Європейська правда", безпекова угода України з Польщею включає створення Українського легіону, до якого зможуть добровільно долучатися і проходити вишкіл українці за кордоном. Радослав Сікорський раніше заявляв, що у перші ж дні для участі в Українському легіоні зареєструвалися декілька тисяч осіб.

Фото – PAP/Vladyslav Musiienko

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: