Як агент російського гру працював в Україні перед вторгненням і які психологічні операції проводять у"Телеграмі"

РОЗСЛІДУВАННЯ 18.12.2023 Коментарі 0

Про таємниці психологічної боротьби та роботу головного розвідувального управління (гур) міністерства оборони російської федерації розповів у своєму розслідуванні Центр "Досьє" на прикладі одного полковника рашистської спецслужби. У руках розслідувачів опинилися робочі документи "гурівця" дєніса смолянінова. Цей полковник – кістяк середнього управління військової розвідки рф – спеціалізується на психологічних операціях. Смолянінов займався приватними військовими кампаніями, посилав агентів в Україну, керував інформаційною боротьбою в ТГ-каналах і намагався посварити країни НАТО. 

Агентом, якого відправили в Україну, був неонацист віктор луковєнко (васільєв), засуджений за вбивство іноземця. Відсидівши у в'язниці, він став експертом з Африки й автором ТГ-каналу. В Україні він вербував націоналістів, але відносним успіхом завершилася лише одна зустріч із п'яти.

Віктор луковєнко (праворуч) у виправній колонії  (фото ossier-center.appspot.com)

Окрім вербування в Україні смолянінов займався багатьма іншими завданнями. Серед яких було невдале полювання на казахстанського націоналіста в Україні, створення мережі псевдоукраїнських ТГ-каналів з критикою Володимира Зеленського та мемами.

Псевдоукраїнськими каналами не обмежилося – створювали і Z-канали. Серед них і ТГ-кканал афериста та найманця ігоря мангушева, якого вбили в "лнр" у лютому 2023 року. 

У завдання смолянова входили і плани міжнародних конференцій з метою підриву іміджу України та відправка найманців на Донбас ще у 2014 році. 

Щодо проукраїнських ТГ-каналів, то прикметною є історія телеграм-каналу "інша країна". Нижче наводимо частину тексту з розслідування:

- "Ховуйтесь москалики), всіх знайдуть, і всіх посадять", - коментує телеграм-канал "інша країна" новину про заведену в Киргизстані кримінальну справу проти учасника так званої СВО. На вигляд –  це звичайний невеликий проукраїнський телеграм-канал. Автори пишуть, що будь-який критик Володимира Зеленського - "потенційний агент москалів" і підтримують обстріл Бєлгорода українськими військами. Але диявол криється, як завжди, в деталях. Один із останніх оригінальних записів у каналі – посилання на акцію "Стоп Ердоган". Центр "Досьє" вже розповідав про цю доволі незграбну провокацію. Після того, як землетрус у Туреччині забрав життя 60 тисяч людей, у Парижі з'явився банер з українським прапором і написом "Ердоган, землетрус – це розплата за російських туристів! Аланія наступна", а по всьому місту невідомі нанесли 105 трафаретних графіті: "Стоп іслам", "Стоп Ердоган" та "Аланія наступна". Мета акції – показати невдячність українців і підлити олії у вогонь конфлікту між Туреччиною та країнами НАТО. Звіти про цю акцію ми знайшли там же, серед робочих документів Дєніса Смолянінова.

Фото з акції "Стоп Ердоган"

На фото з акції біля банера з українським прапором стоїть чоловік. Його обличчя закрите балаклавою, натомість на футболці вже знайомий нам напис RURI. Це посилання на той самий проект "Російсько-українська ініціатива, який Віктор Луковєнко розгорнув під кураторством ГРУ. А телеграм-канал "інша країна" - частина багатопрофільної сітки спецслужби. До неї входять як проукраїнські, так і проросійські канали, і кожен має своє завдання. Наприклад, через "іншу країну" організовували збори нібито на потреби української армії, гроші від яких насправді йшли військовим із самопроголошених "лнр" і "днр". Список каналів та звіти про такі акції наведено у тому ж звіті віктора луковєнка. 

Ілюстрація – dossier-center.appspot.com

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: