Хірургічні станції для ЗСУ виготовлятиме Rheinmetall

НОВИНИ 09.08.2024 Коментарі 0

Міністерство оборони України доручило компанії Rheinmetall поставити вісім додаткових станцій передової хірургічної групи (FST) для збройних сил країни. Їх почнуть доправляти у ЗСУ в цьому році, а завершать постачання у 2026-му.

Хірургічні комплекси будуть оснащені сучасним медичним обладнанням. Це рентгенівський контейнер, операційна та відділення інтенсивної терапії за стандартом сучасної лікарні. Опорний контейнер з генератором електроенергії та резервуарами для води може самостійно підтримувати систему в робочому стані не менше 48 годин.

Для транспортування кожного рятувального загону Rheinmetall також доставляє мобільний компонент, що складається з трьох вантажних автомобілів Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMW), включно з причепами. Замовлення оцінюється двозначним числом у мільйонах євро, повідомляють у компанії.

«Медичні комплекси Rheinmetall дуже мобільні, дуже швидкі в роботі та обладнані за найвищими стандартами якості. Нове замовлення підкреслює, що наші перші поставки в Україну щодо медичних технологій довели свою ефективність. Ми раді відігравати важливу роль у підтримці Збройних сил України, також надаючи нашу медичну допомогу», - зазначив Армін Паппергер, генеральний директор Rheinmetall AG.

Окрім постачання хірургічних станцій FST, передбачається також провести тижневу підготовку українського персоналу в Німеччині.

У вересні 2023 року Rheinmetall вже передала Україні мобільний польовий госпіталь (за стандартом НАТО) на 32 ліжка для пацієнтів, з яких вісім – для інтенсивної терапії. Тоді десять українських військових пройшли двотижневу підготовку щодо монтажу та демонтажу, а також транспортування та експлуатації лікарні.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: