Бої вже тривають за 10 км від міста Курчатов, біля якого стоїть Курська АЕС

НОВИНИ 09.08.2024 Коментарі 0

Ігор Корпунков, міський голова російського міста Курчатов, біля якого стоїть Курська АЕС, повідомив у Tелеграм, що бойові тривають вже за декілька десятків кілометрів від кордонів міста. Водночас він закликав мешканців не панікувати.

Ігор Корпунков: "За декілька десятків кілометрів від кордонів нашого міста йдуть бойові дії. Ситуація напружена, діє режим надзвичайної ситуації. Проте всі служби, підприємства, у тому числі адміністрація міста, працюють у штатному режимі. Я особисто перебуваю в місті, на робочому місці, тримаю ситуацію на контролі".

Українська наступальна операція в Курській області розпочалася 6 серпня.

Події у Курській області – це перший випадок після Другої світової війни, коли армія іншої країни вторглася в Росію – пише видання «Блумберг».

Інституту вивчення війни (ISW) повідомив, що геолокаційні кадри та російські заяви свідчать про те, що українські сили продовжували швидке просування далі в Курську область 8 серпня і присутні в районах до 35 кілометрів від міжнародного кордону з Сумською областю.

Попередньо речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що США не отримували від України попереджень про будь-які операції в Курській області Росії. 

Фото – курська АЕС /з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: