«Вільна Білорусь» провела низку заходів на Одещині

НОВИНИ 18.09.2023 Коментарі 0

Дві картини поповнили музей «Вільна Білорусь з Україною в серці». Його приміщення розташоване у місті-герої Буча, що біля Києва. Окрім того в Одеські області благодійний фонд «Вільна Білорусь» налагодив контакти з тамтешніми представниками міста Ізмаїл. 

Як повідомив ТГ-канал Благодійного фонду «Вільна Білорусь», одну картину у музей передав Дрогобицький педагогічний університет (основна світлина), іншу – Ізмаїльський державний гуманітарний університет (фото внизу).

«Також ми домовилися про допомогу у створенні композиції для музею від Львівської національної академії мистецтв. Мета музею – розповісти та показати всьому світові, що білоруси пліч-о-пліч з українцями в Україні стоять на захисті всього людства від російської імперії», - йдеться у повідомленні.

Перед цим керівник фонду «Вільна Білорусь» Олексій Францкевич повідомив, що в Ізмаїлі Одеської області може з’явитися вулиця на честь білоруських воїнів-добровольців. Ініціатива Фонду полягає в лобіюванні появи в Україні назв вулиць на честь білоруських Героїв, які поклали своє життя заради боротьби України за незалежність. А також на честь вільної Білорусі та спільної минувшини Білорусі й України.

Фонд запропонував декілька варіантів назв для перейменування: імені Кастуся Калиновського, на честь Героя України Михайла Жизневського або ж Олексія Скоблі, чи площа Вільної Білорусі.

Напередодні БФ «Вільна Білорусь» презентував у Ізмаїлі фотовиставку «З Україною в серці», що розповідає про білоруських воїнів-добровольців, які загинули у боротьбі проти спільного ворога України та Білорусі – сучасної російської імперії.

Під час відкриття експозиції у приміщенні Ізмаїльського державного гуманітарного університету із промовою виступили його ректор Ярослав Кічук і державний секретар міністерства ветеранів Віталій Загайний.

Олексій Францкевич, Ярослав Кічук і Віталій Загайний

До слова, Олексієві Францкевичу вдалося домовитися з ректором Ізмаїльського ДГУ про безкоштовне навчання 5-ох студентів з Білорусі.

«Тепер білоруси, яких виключили з навчальних закладів Білорусі за політичними мотивами або які вимушено покинули країну через політичні переслідування з боку режиму лукашенка, мають можливість отримати освіту в Україні», - йдеться у повідомленні.

Розпочати навчання можна з листопада цього року. А детальну інформацію щодо вступу до університету можна отримати і БФ «Вільна Білорусь» за номером телефону: +380683256144 (e-mail: [email protected]

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: