Військовий парад у Варшаві 15 серпня буде найбільшим за 34 роки

НОВИНИ 07.08.2023 Коментарі 0

Польща після трирічної перерви повертає парад з нагоди Дня війська. Військовий парад у Варшаві 15 серпня буде найбільшим за 34 роки. До нього долучаться солдати зі США, Великобританії, Хорватії та Румунії.

Про це повідомила Німецька хвиля

На параді покажуть техніку польського, американського та корейського виробництва, зокрема найсучаснішу. Разом з польськими солдатами у параді візьмуть участь військові зі США, Великобританії, Хорватії та Румунії.

День війська польського святкують у річницю переможної битви під Варшавою проти більшовиків 1920 року.

Нагадаємо, після погроз правителя Білорусі Олександра Лукашенка "екскурсією" у Варшаву бойовиків російської приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер", Польща вирішила перемістити до білоруського кордону більше тисячі військових і сотні одиниць техніки.

За оцінками польських і литовських військових чиновників, у Білорусі перебуває близько чотирьох тисяч "вагнерівців". Наприкінці липня стало відомо, що частину з них перекидають у бік Сувальського коридору, який є вузьким сухопутним відрізком, що поєднує Польщу та Литву.

Литва також посилила охорону кордону з Білоруссю, а в разі ускладнення ситуації розглядає варіант його закриття у координації з Польщею та Латвією.

Фото – Великий військовий парад до Дня свята Польського Війська пройшов у Варшаві 15 серпня 2015 року 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: