Війна в Україні та членство Швеції – зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО

НОВИНИ 31.05.2023 Коментарі 0

Війна в Україні, а також членство Швеції в НАТО стануть головними темами зустрічі міністрів закордонних справ країн Північноатлантичного альянсу, що розпочинається у середу, 31 травня, в Норвегії.

Неофіційна зустріч, тому жодних рішень прийматися не буде. Польщу представлятиме очільнк дипломатії Збіґнєв Рау, який прибув до Норвегії увечері 30 травня, - повідомляє Польське радіо.

Міністри мають обговорити підготовку до липневого саміту НАТО у Вільнюсі, тобто, насамперед, визначити деталі чергового посилення східного флангу Альянсу, включно з Польщею. Також політики міркуватимуть, як наблизити Україну до НАТО.

«Запрошення до НАТО – це те, на що розраховує українська сторона. Чи можливо це на даний момент? Чи буде цей консенсус у Вільнюсі? Я би хотів, щоб він був, але, найімовірніше, його не буде. Тому ми повинні шукати рішення, яке інституційно прив’яже Україну до НАТО», - сказав міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау.

Під час перемовин також обговорюватимуть питання вступу Швеції до НАТО. Окрім того, не виключено, що політики слухатимуть інформацію про останні заворушення в Косово, куди Альянс відправить додаткові війська.

Під час зустрічі в Осло міністри віддадуть данину пам'яті жертвам терактів, зокрема вбитим у 2011 році в Осло та на сусідньому острові Утойя радикальним терористом Андерсом Брейвіком.

Фото з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: