Війна стала джерелом нових шахрайських схем

НОВИНИ 10.03.2022 Коментарі 0

Під час російсько-української війни активувалися аферисти, які створюють фіктивні рахунки та привласнюють гроші громадян.

Не виключено, що такого роду шахрайські дії можуть бути й плодом російських терористів, які намагатимуться мінімізувати фінансову підтримку українських громадян як постраждалим, так і українському війську.

Величезні потоки біженців створили дефіцит транспорту та попит на нього. Цією ситуацією активно користаються шахраї. Вони пропонують евакуювати українців своїм транспортом та просять передоплату на картку. Щойно отримують кошти на фіктивний рахунок – обривають контакти зі своїми жертвами.

За інформацією кіберполіції України, також великого розповсюдження набрала схема із фейковими оголошеннями зі збору грошей на лікування дітей, які нібито постраждали від військової агресії.

Українські правоохоронці закликають громадян України та іноземців бути уважними та переказувати гроші лише на офіційні рахунки чи через перевірені благодійні фонди. Якщо ж вас таки обманули, не соромтеся звертатися до правоохоронців.

Зокрема, про факти інтернет-шахрайства можна повідомити кіберполіцію на електронну пошту: [email protected]

Ілюстративне фото: Главком

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: