Війна росії із країнами НАТО може розпочатися через "повстання" поляків у Білорусі

АНАЛІТИКА 14.07.2024 Коментарі 0

Війна росфедерації із країнами Балтії може розпочатися після інсценування повстання польської меншини у Гродненській області Білорусі. Їх нібито підтримали країни Балтії. Для захисту союзника росія розпочинає бойові дії.

Таку думку в ефірі BILD висловив австрійський політолог Ґустав Ґрессель. Він проаналізував мапу російсько-білоруських навчань "Захід-2017", які, за легендою, були оборонними й антитерористичними. Проте фактично рашистська армія відпрацьовувала тоді напад на країни НАТО з декількох напрямків.

За словами Ґресселя, зараз усі сили росфедерації стягнуті в Україні, тому воювати на балтіському напрямку нема кому. Але у випадку успіху росії в Україні вивільнені та загартовані в боях частини російських загарбників можуть перекинути на нову війну.

На думку австрійця, про увагу кремля до цього регіону свідчить нещодавнє відтворення Ленінградського військового округу. У разі нової війни все залежатиме від того, як швидко країни Балтії та Польща проведуть мобілізацію та чи зупинять росіян на кордоні. Тоді НАТО перекине туди сухопутні резерви та використовує аеродроми Швеції для захоплення переваги у повітрі.

Ґрессель також вважає, що росія не застосовуватиме ядерної зброї, а обмежиться конвенційною війною. Ядерні погрози можуть виникнути після захоплення країн Балтії, щоби змусити Захід визнати їх частиною рф.

Історик і політичний оглядач Олександр Фрідман у своєму ТГ-каналі називає Ґресселя "одним із найвідоміших військових експертів у німецькомовному просторі". А його сценарій початку гарячої фази фійни між росією та НАТО – курйозним. 

"Повстання польської меншини у Гродненській області» за підтримки країн Балтії? А чому одразу не бунт рептилоїдів за підтримки Вільнюса та Риги?" - іронізує Фрідман.

Ґрессель неодноразово торкався української тематики як експерт із питань безпеки й оборони аналітичного центру European Council on Foreign Relations. Наприклад, у статті за січень 2018 року він критикував тодішні дії української влади та заявляв, що з такою політикою та політиками Україні не бачити європейського майбутнього. А їх збагачення під прикриттям європейськості втягне у неприємності і Європейський Союз. 

В іншому інтерв'ю наприкінці 2022 року для DW він уже говорив, що Україна має великі шанси на перемогу над росією, а українці здивували його "бажанням вижити і здатністю захищатися".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: