ДПСУ посилює заходи щодо перетину державного кордону через систему «Шлях»

НОВИНИ 05.06.2023 Коментарі 0

ДПСУ посилює заходи стосовно встановлення законних підстав для перетинання державного кордону особами, внесеними до системи «Шлях», - про це повідомили в Держприкордонслужбі.

Наразі 38 ліцензіатам тимчасово припинено доступ до системи, 126 особам повідомлено підозру, 4 особи засуджено. Відповідні рішення прийнялися внаслідок випадків використання системи з метою подальшого неповернення на територію України.

Нагадаємо, що від моменту введення воєнного стану в лютому 2022 року для виїзду за кордон потрібно потрапити до системи «Шлях», звернувшись до Мінінфраструктури або обласної військової адміністрації. Як повідомлялось, загалом станом на 1 березня 2023 року було видано більше як 1,27 млн дозволів на виїзд. Переважна більшість стосується виїздів у бізнес-справах – близько 1,1 млн дозволів. Лише 170 тис. дозволів було видано на виїзд за кордон для здійснення гуманітарних місій.

Додамо, що недавно тимчасова слідча комісія Верховної Ради, повідомила, що з початку воєнного стану і до кінця 2022 року завдяки системі «Шлях», яка дозволяє чоловікам призовного віку виїхати з України у волонтерських або гуманітарних цілях, 9 тисяч 374 чоловіків не повернулися до України. Це 11,1% від загальної кількості чоловіків по Україні, які скористалися правом на виїзд. Найбільше тих, хто не повернувся, було у Волинській області – 1375 осіб. На другому місці - Львівська область – 1036 чоловіків. Третє – Тернопільська область – 964 чоловіки.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: