В Одесі затримали групу підпалювачів автівок ЗСУ

НОВИНИ 29.07.2024 Коментарі 0

Служба безпеки України та Нацполіція затримали в Одесі шістьох поплічників фсб, які підпалювали військові автомобілі. Молодики, віком від 18 до 24 років, на замовлення фсб вчинили серію підпалів авто Сил оборони – за два тижні знищили 15 службових позашляховиків. 

Затримані одесити працювали кур’єрами популярного сервісу з постачання їжі. Через ТГ-канали вони шукали "легкі" гроші та потрапили в тенета російської спецслужби. 

"Фігуранти "замикались" на одного куратора з фсб, а під час вчинення злочину діяли переважно у парі. Наприклад, один підпалював, інший – знімав це на відео. Працюючи під "прикриттям" кур’єрської доставки, фігуранти на власних скутерах об’їжджали місто, де встановлювали адреси паркування автомобілів Сил оборони. Потім вони відправляли фото потенційних цілей своєму російському куратору для "погодження". Після «команди» від фсб молодики вночі прибували до паркомісць військових авто, обливали їх легкозаймистою сумішшю та підпалювали", - йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

Отримані від підпалювачів авто відеодокази російські окупанти планували використати для проведення інформаційно-психологічних спецоперацій проти України.
 
Усім фігурантам повідомили про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань). Їм загрожує до 8 років ув'язнення.


 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: