В Івано-Франківську та Харкові СБУ викрила рашистських агітаторів

НОВИНИ 20.11.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України викрила на  двох прихильників рашизму. На Прикарпатті інтернет-агітатором виявився колишній "вертухай", а на Харківщині – прихильник срср після отримання підозри готувався до втечі в росію. 

Обидвоє публічно виправдовували збройну агресію росфедерації проти України,  героїзували російських окупантів і вихваляли колишній срср. Для цього поширювали деструктивний контент через анонімні акаунти в забороненій соцмережі «одноклассники», публікуючи антиукраїнські дописи та репостили публікації і вдео пропагандистів із країни-агресора, повідомляє пресслужба СБУ у ТГ-каналі

В Івано-Франківську кіберфахівці СБУ затримали ворожого агітатора, який популяризував бойовиків російської приватної військової компанії «вагнер» і поширював фейкові «новини з фронту». Він намагався дискредитувати українських захисників, що воюють на передовій у Донецькій області, насамперед оборонців Авдіївки.

Фігурантом виявився уродженець села Дубенки, колишній працівник пенітенціарної служби.

Під час обшуків у його помешканні виявили мобільний телефон і комп’ютерну техніку, які він використовував для розповсюдження ворожої пропаганди.

А в Харкові затримали прихильника рашизму, який вихваляв загарбницьку політику кремля, «ностальгував» за колишнім срср і сподівався на захоплення російськими окупантами східного регіону України.

Раніше він отримав повідомлення про підозру, а опісля переховувався від слідства та намагався втекти до росії.

Йому обрали запобіжний захід ‒ тримання під вартою.

За обома викритими фактами тривають розслідування. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: