В Естонії запропонували механізм підтримки України для перемоги у війні проти росії

НОВИНИ 14.03.2024 Коментарі 0

Захід витрачає на допомогу Україні лише половину від того, що витрачає на війну росія. Країни групи «Рамштайн» разом можуть виділяти 120 мільярдів євро на рік на допомогу Україні. Також гроші можна позичити на фінансових ринках ЄС.

Такі цифри озвучив постійний секретар міністерства оборони Естонії Кусті Сальм (на фото), пише військово-політичний аналітик Ігаль Левін із посиланням на Euractiv.

120 мільярдів – цифра приблизна. Для її акумуляції потрібно, щоби країни коаліції «Рамштайн» витрачали 0,25% (четвертину відсотка) від свого ВВП на допомогу Україні щороку. За такої підтримки до 2025 року Україна «дійде до точки, коли вона зможе виснажити росію», запевняє представник міністерства оборони Естонії.

На думку Кусті Сальма, 0,25% ВВП –доступна сума для європейських країн. А єврооблігації стали би засобом отримання доступу до грошей якнайшвидше. Адже якщо гроші розпочали би надходити до бюджетів зараз, для акумулювання 120 мільярдів потрібно приблизно 9 місяців. У цю суму, до речі, не входять власні витрати України, допомога Заходу у підготовці українських військових, гуманітарна допомога й інше.

Фото – newsweek.com

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: