Уряд Туска захистив у Сеймі свого міністра від вотуму недовіри: ПіС остаточно втрачає вплив

НОВИНИ 23.02.2024 Коментарі 0

Сейм Польщі відхилив пропозицію "Права і Справедливості" про вотум недовіри міністру юстиції. Міністр Адам Боднар зазначив, що це дає йому та його колегам шанс продовжити діяльність з реформування системи юстиції та прокуратури.

«Перед нами стоїть багато завдань, багато законів, які потрібно підготувати», - сказав посадовець. Він також запевнив, що і він, і його заступники не заспокояться, допоки система правосуддя діятиме прогнозовано, підзвітно, швидко і доки вона не буде характеризуватися незалежністю судової влади, - повідомило Польське радіо.

Нардепи від партії «Право і справедливість» звинуватили міністра юстиції, серед серед іншого, у здійсненні «наступу» на прокуратуру. В обґрунтуванні подання йдеться, зокрема, про те, що дії Адама Боднара є серйозним порушенням принципів конституційного та правового порядку Польщі.

Серед звинувачень, висунутих проти міністра, - невизнане звільнення ПіСом Національного прокурора Даріуша Барського, звільнення 144 прокурорів з делегації та вступ Польщі до Європейської прокуратури.

За відставку міністра проголосував 191 депутат, 234 були проти і ніхто не утримався. Для відставки члена уряду необхідна законодавча більшість у 231 голос.

Фото – Варшава, 22.02.2024. Рада міністрів після голосування на сесії Сейму у ВаршавіPAP/Paweł Supernak

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: