Уперше в історії російський гелікоптер у повітрі атакував український дрон

ВІДЕО 07.08.2024 Коментарі 0

Воїни підрозділу М2 Центру спецоперацій Служби безпеки України у вівторок, 6 серпня, завдали удару по російському Мі-28 «довгим» FPV-дроном.

Про це пише у ТГ-каналі волонтер і громадський діяч Сергій Стерненко. На момент публікації інформації про подальшу долю гвинтокрила немає.

На викладеному відео також видно дві спроби заходу на безпілотника на росіян. 

«Цей результат – кропітка робота інженерів, операторів та ваших донатів. Дякую! Щоби таке ставалось частіше, закидуйте на Небесний русоріз (Монобанк). Збивати будуть не тільки розвідувальні крила, а і гелікоптери. Відео збиття Орланів, Zala та інших крил у нас також є ДУЖЕ багато. Проте наразі діє повна заборона вищого командування на такі публікації, і ми будемо її дотримуватись до скасування. М2 топ! СБУ задає високу планку!» - йдеться  у дописі.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко також звернув увагу на цей історичний епізод російсько-української війни і прогнозував раніше подібні моменти.

«У РОВ (росіських окупаційних військ, - ред.) в Курській області за добу мінімум дві втрати гелікоптерів – знищений Ка-52 і пошкоджений/знищений (залежно від наслідків) Мі-28. Хочу окремо зауважити, що цей випадок перший в історії воєн і конфліктів, коли по гелікоптеру завдають удару за допомогою саме такого засобу ураження.

Ще 2022-го року я писав, що війна в Україні регулярно демонструватиме щось, що буде першим в історії воєн і конфліктів. Перше збиття із ПТРК вертольота Ка-52. Перше ураження підводного човна крилатою ракетою. І багато-багато іншого... Колекція поповнилася! Оператор – красень!», - зазначив експерт.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: