Україна просить у США нові види сучасних озброєнь, зокрема транспортну авіацію та ударні гелікоптери

НОВИНИ 07.12.2023 Коментарі 0

Новий список озброєнь «для забезпечення потреб Сил оборони України» представила делегація нашого Міноборони під час закритого засідання у Вашингтоні в середу, 6 грудня за участю урядовців і керівників ОПК.

Зокрема, Україна запросила у США нові види озброєння для відбиття російських атак, серед яких – сучасні системи протиповітряної оборони, винищувачі F-18 Hornet, безпілотники, гелікоптери Apache (на фото) і Black Hawk. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на документи, з якими вдалося ознайомитись.

Вичерпний список включав зброю, яку Україна вже має на складі, як-от танки Abrams і 155-міліметрову артилерію. А також деяке озброєння  (наприклад, винищувачі F-16, безпілотники та ракети великої дальності ATACMS), про яке Київ уже запитував раніше.

Однак у цьому списку є кілька сюрпризів, зокрема доволі дорогі літаки C-17 Globemaster (на фото) виробництва Boeing (вартість одиниці перевищує $200 млн.) і C-130 Super Hercules виробництва Lockheed Martin (поза $70 млн). Також у список потрапили ударні вертольоти Apache компанії Boeing і гелікоптер Black Hawk, виготовлений підрозділом Sikorsky компанії Lockheed Martin.

Але і на цьому, наголошує Reuters, українці не зупинилися. Документи показують, що Україна також шукає винищувачі F-18 "Hornet", три типи безпілотників General Atomics, включаючи MQ-9B Sky Guardian (на фото) і систему протиповітряної оборони Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) виробництва Lockheed.

Зрозуміло, що для того, аби перемогти московитів, Україні вкрай необхідна потужна і сучасна зброя. Однак розраховувати, що нас будуть задарма забезпечувати технологічними новинками, вартістю в десятки і сотні мільйонів доларів, мабуть не варто.

Натомість апетити нашої делегації злегка вразили навіть журналістів відомої інформагенції. Про це свідчать окремі фрази із загалом інформаційного матеріалу.

«Українці знають, що для продовження боротьби вони повинні отримати військову допомогу Заходу.

Український список відображає закупівлю чи пожертвування зброї на мільярди доларів.

Президент США Джо Байден зробив перемогу України зовнішньополітичною метою під час своєї кампанії за переобрання в листопаді 2024 року».

Як уже писав ЗІФ, закон, який передбачає надання мільярдів доларів нової допомоги в галузі безпеки для України та Ізраїлю, було заблоковано в Сенаті США в середу, оскільки республіканці наполягали на своїх вимогах щодо посилення заходів контролю за імміграцією на кордоні США з Мексикою.

«Республіканці в Конгресі погрожують припинити підтримку України, якщо їм не вдасться проштовхнути свою надзвичайно заангажовану прикордонну політику. 

Це політичний шантаж, справжнісінький і простий. Ставки надто високі, а наслідки – надто значні для політичних ігор», - прокоментував ці перипетії Джо Байден у мережі Х (колишній Twitter).

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: