Україна отримає F-16 від двох європейських країн – рішення США

НОВИНИ 18.08.2023 Коментарі 0

Данія та Нідерланди нададуть Україні винищувачі F-16. Таку новину із посиланням на агенцію Reuters поширюють провідні медіа.

Згідно з даними, Вашингтон звернувся у листі до урядів згаданих вище країн ЄС, у яких запевнив, що США схвалять запити на передачу авіатехніки.

Але процес передачі літаків відбудеться після завершення навчань українських пілотів.

«Цим листом я висловлюю повну підтримку Сполучених Штатів як передачі літаків F-16 Україні, так і навчання українських пілотів кваліфікованими інструкторами, - йдеться у документі державного секретаря США Тоні Блінкена главам зовнішньополітичних відомств Данії та Нідерландів. – Залишається критично важливим, щоб Україна могла захиститися від російської агресії, що триває, і порушення свого суверенітету».

Лист Блінкена з'явився після того, як Данія та Нідерланди попросили США підтвердити свою згоду на передачу літаків.

У середу офіційний речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що Україна не зможе отримати західні винищувачі F-16 протягом осені та зими цього року.

На озброєнні Нідерландів є 24 боєздатних літаки F-16. Їх  мають вивести з експлуатації до середини 2024 року. Ще 18 таких винищувачів виставили на продаж. На озброєнні Данії є 30 боєздатних F-16.

Фото – з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: