Україна отримає десятки мільярдів доларів

НОВИНИ 10.03.2022 Коментарі 0

Україна отримує безпрецедентну підтримку від партнерів, яка вкрай актуальна на час війни проти кремля. Окрім військово-технічної допомоги, в Україну вже найближчим часом надійдуть надзвичайно потужні фінансові вливання.

До завершення п’ятниці, 11-го березня, Сенат США має затвердити схвалений Палатою представників Конгресу пакет допомоги для України на суму 13,6 мільярда доларів США.

За інформацією «Крим.Реалії», голова Палати представників Ненсі Пелосі заявила, що ця сума буде лише частинкою більшої допомоги. Сполучені Штати Америки у протистоянні з Росією надають Україні фінансову підтримку, зброю та гуманітарні вантажі.

Тим часом прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму зверненні розповів про фінансування Збройних сил та зміцнення обороноздатності держави.

За його словами, під час чергового аукціону вторгували 6,6 мільярда гривень із продажу військових облігацій. Іще на 20 мільярдів гривень викупити таких облігацій вирішив і Національний банк України.

«Завдяки зусиллям Президента України, уряду, дипломатів усе більше країн приєднуються до проукраїнської коаліції. Нам допомагають десятки країн та організацій: фінансово, гуманітарно, військово», - повідомив глава уряду.

Весь світ підтримує Україну

  • Світовий банк затвердив пакет допомоги Україні в обсязі 700 мільйонів доларів.
  • Європейський банк реконструкції та розвитку оголосив про виділення «пакету стійкості» на суму 2 мільярди євро для підтримки України.
  • Міжнародний валютний фонд готує Україні 1,4 мільярда доларів США екстреної підтримки.
  • 300 мільйонів євро макрофінансової підтримки від Європейського Союзу Україна має отримати наступного тижня зі загальної суми 1,2 млрд євро.

Ілюстративне фото: РБК-Україна

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: