Угорщина блокуватиме постачання допомоги Україні

НОВИНИ 23.05.2023 Коментарі 0

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у вівторок, 23 травня, підтвердив, що його країна накладе вето на військову допомогу Україні через український чорний список угорського банку OTP, який досі працює в росії. Така заява була зроблена під час Катарського економічного форуму.

Про це повідомляє Польське радіо.

Ннгадаємо, недавно глава МЗС Угорщини зажадав скасування санкцій, запроваджених Україною щодо угорського банку OTP, який досі працює в росії. Сьогодні прем'єр-міністр Угорщини сказав, що міністр Петер Сіярто мав рацію, висунувши цю вимогу.

«Коли така країна, як Україна, хоче вашої фінансової підтримки, яка для них важлива, вони не можуть занести ваші компанії в чорний список. Ви не можете робити ці дві речі одночасно. Якщо вам потрібні наші гроші – будь ласка, поважайте нас і не накладайте санкцій на наші компанії», - сказав Віктор Орбан у Катарі.

Також суперечливими були слова прем'єр-міністра Угорщини щодо завершення війни в Україні. Він повторив свою тезу про мирні переговори.

«Якщо ви подивіться на цифри, оточення і те, що НАТО не готове відправити війська – очевидно, що для бідних українців немає перемоги на полі бою!», - сказав Орбан. Після цих слів у залі пролунали вирази несхвалення глави угорського уряду.

Фото – прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан / Global Look Press.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: