Рашистські зливні бачки спустили чергову порцію кремлівських наративів

НОВИНИ 23.05.2023 Коментарі 0

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України виявив декілька фактів маніпулятивних і фейкових публікацій проросійських пропагандистів і, власне, російських медіа.  

Німецько-фінський блогер Кім Дотком у Twitter написав явно маніпулятивний текст такого змісту:

«У Бахмуті власник ресторану та 60 000 ув'язнених знищили армію, яку НАТО готувало 9 років. Нагадує селян у сандалях, які вигнали США з Афганістану. Уряд Сполучених Штатів витрачає трильйон доларів на рік на армію, яка нічого не може виграти. Порожні витрати!»

Російські засоби масової пропаганди пішли далі і створили фейк, використавши репортаж Sky News.

«Журналісти Sky News вирішили дізнатися, чий Артемівськ (Бахмут, - ЗІФ), і побували на його околицях. Вони підтвердили, що Зеленський бреше і ЗСУ в місті немає», - написали рашапропагандони, зіславшись на британське видання. Насправді такого у матеріалі не було.

Попрацював на кремль і польський «журналіст» Пьотр Панасюк. У виданні Mysl Polska він написав: «…Трагічне становище української армії, яка не дисонує і ніколи не матиме належного потенціалу для позитивного вирішення війни на Донбасі. Затягування цього конфлікту не має сенсу для України та дуже небезпечне для Польщі».

Достатньо нагадати, що Mysl Polska часто фігурує на російських пропагандистських майданчиках – тексти видання постійно цитують для російської аудиторії. Хоча фактично польське медіа слугує рупором кремля у Польщі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: