«У всьому винувата Вірменія». Кремлівська методичка для медіа про Карабах

АНАЛІТИКА 22.09.2023 Коментарі 0

На московії вирішили повісити усіх собак за чергову Карабахську війну на прем’єра Вірменії Пашиняна. Саме на цьому зроблено акцент у черговій кремлівській методичці, яку увечері 19 вересня (день початку азербайджанської «спецоперації») адміністрація кремлівського карлика розсилала державним та просто лояльним ЗМІ.

Необхідно наголосити на тому, що «вірменське керівництво визнало суверенітет Азербайджану над Карабахом», на підтвердження цієї тези у ліліпутіна радять цитувати заяви вірменського прем'єра Нікола Пашиняна, зроблені у жовтні 2022 року. Про це пише «Медуза», яка отримала кремлівську методичку із власних джерел.

Щоправда, тоді Пашинян та президент Азербайджану Ільхам Алієв прямо говорили лише про повагу до територіальної цілісності та суверенітету своїх країн. Але хто б про це зараз згадував.

Тож автори «темника» рекомендують додати до попередньої тези необхідний контекст: «Швидше за все, до цієї заяви прем'єра Вірменії підштовхнули його західні «партнери», які мають повною мірою розділити з ним і відповідальність за наслідки. Рішення вірменського керівництва, яке кардинально змінило статус Карабаха, стало для Азербайджану сигналом до дій, тепер Баку сприймає конфлікт у Нагірному Карабаху як свій внутрішній», - йдеться у методичці.

При цьому статус рашистських миротворців кремлівці рекомендують описувати як «наглядовий», але працівники провладних ЗМІ повинні  розповідати про допомогу миротворців в «евакуації мирного населення» та героїчного порятунку цивільних від обстрілів.

Окремо упорядники методички радять згадати про те, що люди знаходять «притулок» у православному храмі, розташованому на базі російського миротворчого контингенту.

Ці тези вже з'явилися у матеріалі «Комсомольської правди». Видання пише, що «прем'єр Вірменії Нікол Пашинян згоден, що Карабах – це Азербайджан». «Вірменський народ хотів би миру в Карабаху та процвітання Вірменії. Уряд же в Єревані, судячи з його політичних кроків, мріє позбутися Карабаха як непотрібного тягаря і вирушити в плавання на Захід», - уточнює «комсомолка».

У статті на сайті «Лента.ру» зазначено, що «карабахське питання, по суті, стає внутрішньою справою Азербайджану».

Водночас, співробітникам провладних ЗМІ рекомендують розповідати про успіхи, яких російські війська нібито досягають зараз в Україні. «Завдання» окупаційної армії рф автори методички формулюють так: «Вибивання техніки та особового складу ЗСУ». При цьому Україна та західні експерти так само описують стратегію української армії щодо рашистів.

«Всі атакуючі дії українських формувань ефективно припиняються масованим артилерійським вогнем та ударами фронтової авіації. Заявляючи про просування на пару сотень метрів, підрозділи ЗСУ внаслідок контратак відкидаються на вихідні позиції», - так радять говорити про ситуацію на українському фронті у кремлі. Пропаганда – така пропаганда…

Як уже писав ЗІФ, 20 вересня Азербайджан та влада невизнаної Нагірно-Карабахської республіки оголосили про припинення вогню. Під час «антитерористичних заходів» Азербайджану в Карабаху загинули 32 особи та постраждали понад 200. Згідно із домовленостями, збройні формування будуть розформовані та роззброєні.

У четвер, 21 вересня, в азербайджанському місті Євлах відбулася зустріч із «реінтеграції, забезпечення прав і безпеки вірмен Нагірного Карабаху».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: