У священника РіПЦ на Львівщині виявлено пістолет, гранату та набої: особу заарештовано

НОВИНИ 10.01.2019 Коментарі 0

Як повідомила 10 січня 2019 року прес-служба прокуратури Львівської області священнослужителя, якого підозрюють у незаконному поводженні зі зброєю, триматимуть під вартою.

За процесуального керівництва Городоцької місцевої прокуратури повідомлено про підозру священнослужителю Православної церкви, Благочинного Львівського округу Російської істинно-православної церкви у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 КК України(незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

У ході досудового розслідування у підозрюваного було виявлено та вилучено 39 патронів призначених для стрільби із короткоствольної нарізної вогнепальної зброї, пістолетів Макарова та пістолетів – кулеметів відповідного калібру, 7 патронів виготовлених шляхом саморобного переспорядження, пістолет, що являється коротко ствольною, нарізною вогнепальною зброєю та ручну наступальну гранату «РГД – 5» з підривником.

Зазначимо, що усі вилучені предмети придатні для стрільби та відносяться до категорії боєприпасів і вибухових пристроїв. Мостиським районним судом Львівської області священнику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

В свою чергу видання ZAXID.NET із посиланням на прокуратуру Львівської області інформує, що "затримання відбулося ще 15 грудня неподалік Судової Вишні. Наступного дня йому повідомили про підозру і обрали запобіжний захід тримання під вартою". Затриманою особою є мешканець с. Бортятин Мостиського району, який організував церкву у своєму приватному будинку.

Також із посиланням на власні джерела ZAXID.NET повідомляє, що "затриманий ‒ В’ячеслав Коновалов 1972 року народження. Він є уродженцем Російської Федерації і має судимості".
Довідково: санкція ч.1 статті 263 Кримінального кодексу України "незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: