У своїх новорічних посланнях лідери Британії, Німеччини, Франції, Польщі або не згадали про війну в Україні, або ж побіжно

НОВИНИ 05.01.2024 Коментарі 0

Європа повинна підготуватися, щоб взяти на себе більшу частину допомоги Україні, особливо якщо США загрузнуть у внутрішньополітичній боротьбі у зв’язку з виборами, вважають європейські політики та оглядачі.

Про це пише Голос Америки.

Вони вказують на те, що якщо на виборах у США переможе Дональд Трамп, політика США щодо України може змінитися, і тоді на Європу ляже основний тягар не лише допомоги Україні, але і власного захисту.

Відомий британський історик Тімоті Ґартон Еш каже, що Захід зараз робить "достатньо, щоб Україна не зазнала поразки, але недостатньо, щоб допомогти їй перемогти".

На сторінках британського ділового щоденника Financial Times він каже, що передусім уже зараз, "негайно, за лічені дні", потрібно надати Україні більше засобів протиповітряної оборони та "більше ракет далекого радіусу дії, зокрема, німецьких Taurus, а також американських ATACMS, щоб Україна могла продовжувати відкидати Чорноморський флот Путіна та націлюватися на його стратегічний і символічний оплот у Криму".

Британський фахівець з історії Європи каже, що європейці, які обіцяли до березня надати Україні мільйон артилерійських снарядів, і досі не спромоглись поставити й третини від цієї кількості, не готові до завдань, які стоять перед ними.

Йдеться не лише про промислові можливості, а про те, що вони не до кінця усвідомлюють масштаб небезпеки, особливо тієї, що пов’язана з можливим другим президентством Дональда Трампа.

У своїх новорічних посланнях лідери Британії, Німеччини, Франції, Польщі не згадували про війну в Україні або взагалі, або дуже побіжно. І лише президент Фінляндії Саулі Ніїністе не побоявся зіпсувати святковий настрій своїм співвітчизникам згадкою про війну. "Європа має прокинутися", - сказав він.

Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен також прямо заявила, що ситуація не терпить зволікання.

"Україні бракує боєприпасів. Європа не забезпечила того, що було потрібно. Ми наполягатимемо на більшій кількості європейського виробництва. Це терміново. А данські F-16 незабаром піднімуться в повітря. Війна в Україні – це також війна за ту Європу, яку ми знаємо", - сказала вона.

Як каже британський історик Еш, "це та мова, яка нам потрібна".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: