У порту Бердянська знищено великий десантний корабель російських терористів

НОВИНИ 24.03.2022 Коментарі 0

 


Четвер, 24-го березня, для росії розпочався з вибухів і пожежі у порту Бердянська. «У тимчасово захопленому рф порту Бердянськ знищено великий десантний корабель «Орск» чорноморського флоту російських окупантів», - йдеться у повідомленні на сторінці FB Військово-морських сил ЗСУ.

Мешканці окупованого міста зняли вранці на телефони відео пожежі, яку спричинив вибух. Полум’я перекинулося на інші посудини – у соцмережах пишуть про знищення щонайменше трьох кораблів, боєприпасів і цистерн з паливом.

Українські ВМС прокоментували це наступним дописом

Цікаво, що російські інтернет-ресурси ще 3 дні тому ділилися радістю про те, що кораблі ЧФ росії «користуються можливістю, що знову відкрилася, і освоюють Азовське море - тепер доставка вантажів і військової техніки російському угрупованню стане набагато простішою».  За їхньою інформацією, саме «Орск» першим розпочав розвантаження військової техніки за допомогою портових кранів. Загалом в операції постачання засобів для знищення українських міст  брало участь 10 великих десантних кораблів.

Росіяни також рапортували: «Переоцінити можливості використання цього порту важко - тепер південний фланг проведення спеціальної операції будь-якої миті може отримати все необхідне, включаючи техніку та боєприпаси».

Схоже, загарбникам доведеться скорегувати свої плани з постачання зброї та провіанту по Азовському морю після руйнувань у порту Бердянська.

За якісний репортаж, "подякував" оркам й очільник Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко, натякаючи на те, що це дуже допомогло українській армії чітко навести ракети на ці судна російських терористів.

Це вже другий великий корабель, знищений Українською Армією під час війни з росією.

Як писав ЗІФ, першим на дно відправили сучасну гордість ЧФ РФ корвет "Васілій Биков" біля Одеси.

На відміну від новітнього корвета, "Орск" - дуже старе «корито». Корабель закладено в Калінінграді ще 1967-го року, до складу флоту увійшов наприкінці 1968 року. Свою назву "Орск" отримав у жовтні 2002 року.

Тактико-технічні характеристики ВДК "Орск":

  • Швидкість: 16,5 вузла
  • Дальність плавання: 4 800 миль за швидкості 16 ​​вузлів
  • Екіпаж: 55 осіб
  • Розміри
  • Водотоннажність: 4 650 тонн
  • Довжина: 113,1 метра
  • Ширина: 15,6 метра
  • На борту можуть розташовуватися до 1500 тонн техніки та вантажів.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: