У Празі відбудеться Конгрес щодо політв'язнів Білорусі

Анонси 23.05.2024 Коментарі 0

Із нагоди Міжнародного дня солідарності з білоруськими політв'язнями Офіс демократичних сил Білорусі організовує Конгрес політв'язнів. Захід триватиме протягом 23-25 травня у Празі, в Карловому університеті за підтримки посольства США.

Участь у Конгресі підтвердили представники білоруських правозахисних організацій, гуманітарних ініціатив, експерти, політики та дипломати, а також колишні політв'язні та їхні близькі.

Експертно-політичний конгрес присвячений ситуації навколо політв'язнів – як тих, хто перебуває в Білорусі, так і тих, хто після ув'язнення опинився за кордоном. Учасники обговорять шляхи звільнення політв'язнів і розширення підтримки репресованих. А також тенденції репресій у Білорусі та нові виклики, проблеми родичів політв'язнів, евакуація колишніх політв'язнів з РБ, можливості реабілітації та ресоціалізації.

«Кожен день у в'язниці – це ще один день, який політв'язні віддають за вільну Білорусь. Кожен день політичних в'язнів за ґратами повинен стати днем нашої боротьби за їхню свободу. Конгрес у Празі – це можливість зібрати ідеї, пропозиції та зусилля, щоби виробити напрями роботи саме з цією метою – звільнення політв'язнів», - сказала лідерка білоруських демсил Світлана Тихановська.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: