У Польщі затримали двох росіян за розклеювання листівок

НОВИНИ 14.08.2023 Коментарі 0

Агенція внутрішньої безпеки (АВБ) Польщі затримала двох росіян за поширення пропагандистських матеріалів про «вагнерівців».

Про це у Твіттері у понеділок, 14 серпня, повідомив міністр внутрішніх справ Республіки Польща Маріуш Камінський.

«Агенція внутрішньої безпеки спільно з поліцією ідентифікувала та затримала двох росіян, які у Кракові та Варшаві поширювали пропагандистські матеріали про групу «Вагнера». Обидвом оголосили підозри у шпигунстві та заарештували», - йдеться у повідомленні.

Міністр також пообіцяв згодом надати більше інформації.

Цікаво, що під дописом пана Камінського з’явилися і критичні коментарі (не виключено, що з ботоферм) про невідповідність звинувачення у шпигунстві за поширення листівок.

Згодом на урядовому сайті опублікували розширене повідомлення. З нього випливає, що Алєксєя Т. Андрєя Г. АВБ затримала 11 серпня. Їх підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами.

Росіяни у Кракові та Варшаві агітаційні матеріали про «вагнер» - у листівках, зокрема, містилася інформація з адресами сайтів для вербування охочих.

10 серпня громадяни рф клеїли листівки у Кракові, а наступного дня – у Варшаві. У росіян вилучили понад 3 тисячі пропагандистських матеріалів. Вони встигнули розклеїти у громадських місцях приблизно 300 оголошень.

Один із затриманих грошей не заробив (скрін відео)

«Обидва підозрюваних постійно документували свою діяльність, фотографуючи місця, заклеєні агітаційними матеріалами. На підставі фотоматеріалу вони отримували винагороду від російської сторони – загалом за виконання завдань на замовлення мали отримати до 500 тисяч російських рублів (приблизно 20 тисяч польських злотих)», - йдеться у повідомленні.

Окрім вилучених агітаційних матеріалів у росіян забрали і носії інформації. Встановлено, що затримані підтримували зв’язок зі своїми керівниками. Останні надсилали їм інструкції щодо подальших дій.

Прокуратура Польщі висунула затриманим низку звинувачень. Зокрема, діяльність у зовнішній розвідці проти Польщі, участь у міжнародному збройному угрупуванні, спрямованому на вчинення терористичних злочинів, вербування для найманства, забороненого міжнародним правом, використання та популяризація символіки, що підтримує агресію збройних сил росії проти України.

Суд обрав для росіян запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

«Описана діяльність підозрюваних є частиною російської гібридної війни проти Польщі. Його мета – створити відчуття загрози серед поляків», - констатує пресслужба міністра-координатора спеціальних служб Польщі

Також читайте: Президент Литви і прем’єр Польщі «напружилися» через появу «вагнерівців» біля Ґродно

Фото gov.pl

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: